301
|

Το redirect στην εξουσία

Avatar Λουκρητία 18 Ιουνίου 2014, 01:20

Το redirect στην εξουσία

Avatar Λουκρητία 18 Ιουνίου 2014, 01:20

Στις 9 Ιουνίου 2014, είχαμε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που συνεδρίασε; Σύμφωνα με το site της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, πριν περίπου έναν χρόνο, την 1η Αυγούστου 2013. Για οποιαδήποτε άλλη χώρα, ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διακυβέρνησης. Λογικό, καθώς καμιά χώρα δεν έχει αυτό που έχουμε εμείς: την εντολή Σαμαρά. Και μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ο Λουδοβίκος ΙΔ' έχει πει όντως την περίφημη φράση «Το κράτος είμαι εγώ» («L'État, c'est moi»), αλλά εμείς πλέον είμαστε σίγουροι: Η κυβέρνηση είναι ο Σαμαράς. Με άλλα λόγια, ξεχάστε το government.gov.gr, όλα τα κλικς οδηγούν στο primeminister.gov.gr.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν το site της Κυβέρνησης να ανακατευθύνει στο site του Πρωθυπουργού; Aν δεν ισχύει το «η κυβέρνηση είναι ο Σαμαράς», τότε ίσως μια σύγκριση στο τι έφυγε και το τι έμεινε να βοηθήσει. Για παράδειγμα, στο τελευταίο capture του government.gov.gr που έχει κρατήσει το WayBackMachine, στις 27 Μαΐου 2014, υπάρχουν ενότητες για το Υπουργικό Συμβούλιο, το Νομοθετικό Έργο και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη. Παρατηρώντας πως είχαν να ανανεωθούν από το 2012, υποθέτω πως το επόμενο λογικό βήμα που σκέφθηκε το αρμόδιο επιτελείο είναι η πλήρης κατάργησή τους ως ενότητες. Βέβαια, αν σκεφτεί κάποιος πως στο site της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης υπήρχαν ανανεώσεις τουλάχιστον μέχρι το 2013 για το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι απορίας άξιο γιατί δεν μεταφέρονταν και στο site της Κυβέρνησης. Ψέματα. Δεν είναι απορίας άξιο. Τίποτα πια σε αυτή τη χώρα δεν σε κάνει να απορείς. Τα περιμένεις όλα χωρίς να προσδοκάς για κάτι.

Α, και για αυτούς που τους λείπει το government.gov.gr, υπάρχει ακόμη η σελίδα της Κυβέρνησης στο facebook. Τουλάχιστον μέχρι η εντολή Σαμαρά να γίνει εφαρμογή στο facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News