265
Ο Σαϊντού Καμαρά ευχαρίστησε τους συμμαθητές του και την τοπική κοινωνία για την στήριξή τους |

Κύμα αλληλεγγύης για τον αριστούχο Σαϊντού Καμαρά που παρέλασε στον Αγιο Δημήτριο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2022, 18:20
Ο Σαϊντού Καμαρά ευχαρίστησε τους συμμαθητές του και την τοπική κοινωνία για την στήριξή τους
|

Κύμα αλληλεγγύης για τον αριστούχο Σαϊντού Καμαρά που παρέλασε στον Αγιο Δημήτριο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2022, 18:20

Η μαθητική παρέλαση στον Άγιο Δημήτριο, στην Αθήνα, ήταν από νωρίς έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Ανάμεσα στα παιδιά που τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου βρισκόταν και ο αριστούχος μαθητής από τη Γουϊνέα, Σαϊντού Καμαρά.

Ο Σαϊντού ήρθε στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 16 ετών ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, έπειτα από ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από την χώρα του καθώς αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας.

«Πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο, τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στην Αθήνα, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία» είπε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Νικόλαος Κακλαμάνος.

Ο Σαϊντού παρέλασε δίπλα στους συμμαθητές που τον στηρίζουν και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Σαϊντού, που σε τρία χρόνια όχι μόνο έμαθε τη γλώσσα μας αλλά αριστεύει και στο σχολείο, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους συμμαθητές του για την αλληλεγγύη προς το πρόσωπό του.

Μετά την παρέλαση όμως, ο νεαρός θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μας. Απελαύνεται καθώς τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει.

Η υπόθεσή του έχει γίνει γνωστή τις τελευταίες ημέρες με τον νεαρό να λαμβάνει ένα κύμα συμπαράστασης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Πλέον, εντός των επομένων ημερών, η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο ενώ δίπλα του στέκεται το σχολείο του και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...