476
H Νικόλ Μπενέκη σε μία από τις ομιλίες της «ως επαγγελματικό μέλος» - όπως δήλωσε- της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ομάδας κρούσης των νεοναζί | Τwitter

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε για τα «μπράβο λατρεία μου» μετά τις επιθέσεις η … «ναζιστούλα» του Γιάννη Λαγού

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 13:07
H Νικόλ Μπενέκη σε μία από τις ομιλίες της «ως επαγγελματικό μέλος» - όπως δήλωσε- της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ομάδας κρούσης των νεοναζί
|Τwitter

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε για τα «μπράβο λατρεία μου» μετά τις επιθέσεις η … «ναζιστούλα» του Γιάννη Λαγού

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 13:07

Σειρά στις απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής πήρε την Παρασκευή, η πρώην σύντροφος του ανεξαρτητοποιηθέντος πλέον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, Νικόλ Μπενέκη.

Απολογούμενη ενώπιον  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η πρώην αρραβωνιαστικά του Γιάννη Λαγού – την οποία ο πρώην βουλευτής της ΧΑ αποκαλούσε χαϊδευτικά «ναζιστούλα» στα μηνύματα που αντάλλασσαν-  υποστήριξε πως δεν υπήρξε ποτέ οπαδός της Χρυσής Αυγής (αν και δήλωσε ότι  είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις) διευκρινίζοντας πως υπήρξε μόνο επαγγελματικό μέλος!

Οπως είπε, απλώς εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε ο Γιάννης Λαγός, γιατί «ήταν εντολή του ανώτερου της», ενώ συνόδευε τον τότε σύντροφό της σε διάφορες εκδηλώσεις «όπως έκαναν όλες οι σύντροφοι και σύζυγοι των βουλευτών».

Σύμφωνα με την Νικολ Μπενέκη, οι ομιλίες των βουλευτών της ΧΑ «δεν προέτρεπαν σε βία», ενώ όπως υποστήριξε, όλες οι δράσεις (διανομές τροφίμων κτλ) απευθύνονταν σε όλους και όχι μόνο τους Έλληνες. «Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, σε όλους δώσαμε», ανέφερε συγκεκριμένα ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά την απολογία της επίσης, η Μπενέκη αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ συγκροτημένη οργάνωση γυναικών της Χρυσής Αυγής.

«Δεν υπήρξε ποτέ σαν θεσμικό όργανο το ‘μέτωπο γυναικών’. Ηταν ένας όρος που είχε χρησιμοποιηθεί από τον Μιχαλολιάκο για να δώσουν έμφαση ότι δεν ήταν ένα φαλλοκρατικό ανδροκρατούμενο κόμμα. Ηθελαν να δείξουν ότι υπήρχαν και γυναίκες, εγώ δεν είχα ακούσει να χρησιμοποιείται κάπου ως όργανο», υποστήριξε, αν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα (κάτω) αποδεικνύουν το αντίθετο.

Εκεί που η απολογία της πήρε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν όταν κλήθηκε να απαντήσει για το SMS «μπράβο λατρεία πάντα χάνω τα καλά» που έστειλε στον Γιάννη Λαγό λίγο μετά την επίθεση των νεοναζί της ΧΑ στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» (περισσότερα για την υπόθεση εδώ).

Οπως επιχείρησε να εξηγήσει, το εν λόγω μήνυμα το έστειλε για να συγχαρεί τον τότε αρραβωνιαστικό της όχι για την επίθεση, αλλά για συμβολή του στην απλευθέρωση των προσαχθέντων για την επίθεση.

«Είχε την πυγμή να τους βγάλει έξω. Θα χαιρόμουν να τον δω να εκτελεί τα χρέη βουλευτή. Αυτό εννοούσα», είπε απαντώντας στην σχετική ερώτηση που της έγινε.

«Για το ‘ο άντρακλας μου δέρνει’, δεν θα ρωτήσω καν. Ας ρωτήσει κάποιος άλλος», παρενέβη τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου θυμίζοντας άλλη μία «αξέχαστη» ατάκα της Νικόλ Μπενέκη, για να πάρει στη συνέχεια τον λόγο ο εισαγγελέας που ρώτησε την κατηγορούμενη:

«Τι εννοούσατε με το ο Έλληνας και η Ελληνίδα έχει ιδιαίτερη νοοτροπία και συχνά λέει αντίστοιχες εκφράσεις;»

«Στα πλαίσια του μεταφορικού το είπα», έσπευσε να δικαιολογηθεί η Νικόλ Μπενέκη. «Φυσικά δεν το εννοούσα όπως ακούγεται. Το είπα με αφορμή το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα, ότι έφυγε νικητής. Αλίμονο αν το έλεγα κυριολεκτικά».

Ομοίως για… πλάκα, όπως είπε, είχε βγάλει και τις  φωτογραφίες με το υπηρεσιακό όπλο του αδελφού της και την καραμπίνα του. «Όλος ο κόσμος το κάνει αυτό… η αδελφή του είμαι. Ήταν πλάκα, έστω μία επιπολαιότητα»,  δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...