540
Μετά τα «δεν ξέρω, δεν είδα» ήρθαν οι προκλήσεις στη δίκη της ΧΑ, ανήμερα της επετειου των έξι χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα | INTIMEnews

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πυρηνάρχης Πειραιά προκαλεί ξεδιάντροπα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 14:50
Μετά τα «δεν ξέρω, δεν είδα» ήρθαν οι προκλήσεις στη δίκη της ΧΑ, ανήμερα της επετειου των έξι χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα
|INTIMEnews

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πυρηνάρχης Πειραιά προκαλεί ξεδιάντροπα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 14:50

Ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, επέλεξε ο πυρηνάρχης της ναζιστικής οργάνωσης, Θωμάς Μπαρέκας, να μιλήσει για «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής», «κατηγορητήριο – σκευωρία» και «επιθέσεις – φάντασμα»!

Ο καταδικασθείς για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, απολογείτο την Τετάρτη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Αμετανόητος, χωρίς ίχνος ντροπής, χαρακτήρισε «σκευωρία» το κατηγορητήριο, ενώ μίλησε για «φερόμενες επιθέσεις» οι οποίες αποδόθηκαν στη Χρυσή Αυγή για λόγους πολιτικής στοχοποίησης! «Επειδή ήμασταν ψηλά στις δημοσκοπήσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Θέλουν τον Λαγό»

Ο Μπαρέκας ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον προσωπικό του φίλο -όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε- Γιάννη Λαγό (νυν ευρωβουλευτή της ΧΑ), υποστηρίζοντας ότι όλες οι καταγγελίες έγιναν επειδή κάποιοι «ήθελαν τον Λαγό».

«Θέλουν το Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί αν ακολουθήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ το ίδιο προκλητικός ήταν και για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», για την οποία καταδικάστηκε προ ημερών (περισσότερα εδώ).

Ο Μπαρέκας δήλωσε αθώος για την υπόθεση, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και «επίθεση – φάντασμα».

«Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα», παρατήρησε χαρακτηριστικά εκμεταλλευόμενος όσα είχε πει κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας   (εδώ), για να συμπληρώσει:

«Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Ο κατηγορούμενος συνέχισε το παραλήρημά του καταγγέλλοντας «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής»  από φορείς και συλλόγους του Πειραιά. «Πρόκειται», είπε,  «για φορείς με ξεκάθαρη πολιτική απόχρωση που μέσα στα πλαίσια πολιτικής αντιπαλότητας ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία».

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου που είδε το φως της δημοσιότητας:

Πρόεδρος: όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας Μπαρέκα, οι ερωτήσεις της έδρας εστίασαν στην καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ τουΛαγού και τρίτου συγκατηγορούμενου, με τον πρώτο να ζητά επιτακτικά να καθαριστεί το σπίτι του Μπαρέκα:

Κατηγορούμενος: Υποθέτω ότι ο φόβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη συνομιλία… θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει «πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη… αδόκιμα πράγματα.

Πρόεδρος: Εσείς δεν τον ρωτήσατε ποια πράγματα;

Κατηγορούμενος: Όχι. Είναι μία αδόκιμη έκφραση που την είπε χωρίς λόγο. Δεν τον ρώτησα. Είμαι ειλικρινής.

Πρόεδρος: Το «πήγαινε να καθαρίσεις το σπίτι» το ακούτε πρώτη φορά;

Κατηγορούμενος: Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν και ευλόγως να θεώρησαν ότι επειδή βρέθηκε το πτυσσόμενο να είχα και στο σπίτι και να ήθελαν να με σώσουν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...