179
φωτογραφία αρχείου | Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο δάσκαλος που παρενοχλούσε τις μαθήτριές του

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 16:51
φωτογραφία αρχείου
|Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο δάσκαλος που παρενοχλούσε τις μαθήτριές του

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 16:51

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 55χρονος δάσκαλος που κατηγορείται για παρενόχληση ανήλικων μαθητριών του.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα: υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα, καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ και απαγόρευση προσέγγισης με τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος: κατάχρηση  ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας –μέσω Διαδικτύου– ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε, με ανάρμοστα μηνύματα που έστελνε μέσω εφαρμογών, ανήλικες μαθήτριές του, σε δημοτικό σχολείο στα νοτιοανατολικά προάστια, με τα οποία τους ζητούσε να βρεθούν εκτός σχολείου.

Η δράση του δασκάλου, πατέρα ανήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες γονέων τριών μαθητριών του στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε, προς τις οποίες έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου, επιδιώκοντας να δημιουργήσει οικειότητα μαζί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...