248
Ο Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη ομιλία του σε εργοστάσιο | REUTERS/Umit Bektas

Εξαλλος ο Ερντογάν με το Reuters μετά από αγγελία που ασκεί κριτική εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2022, 19:42
Ο Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη ομιλία του σε εργοστάσιο
|REUTERS/Umit Bektas

Εξαλλος ο Ερντογάν με το Reuters μετά από αγγελία που ασκεί κριτική εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2022, 19:42

Κατά του Reuters στράφηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της δημοσίευσης αγγελίας για την πρόσληψη αναπληρωτή προϊσταμένου του γραφείου του πρακτορείου στην Κωνσταντινούπολη.

Η αγγελία χαρακτηρίστηκε «προπαγάνδα» κατά του τούρκου προέδρου από τον εκπρόσωπό του, Φαχρεντίν Αλτούν.

«Το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και χρησιμοποιεί μια προκατειλημμένη εκδοχή σχετικά με το τι συνέβη με τις “σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις” στην Τουρκία επί κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις ταιριάζουν μόνο σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο», είπε ο Αλτούν, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι αυτό δημοσιογραφία και το πρακτορείο θα πρέπει να ρωτήσει τους δημοσιογράφους εάν μπορούν να καλύψουν τα γεγονότα προτού αποφασίσει τι συμβαίνει και να μην χρησιμοποιήσει την υποκειμενική του προσέγγιση για να κατευθύνει την ειδησεογραφία του».

Την ίδια στιγμή, τo τουρκικό πρακτορείο Anadolu χαρακτήρισε την αγγελία «πολιτικό μανιφέστο» κατά του Ερντογάν.

Την αγγελία δημοσίευσε ο επικεφαλής του γραφείου του Reuters στην Τουρκία, Τζόναθαν Σπάισερ, ενώ η κεντρική διοίκηση του πρακτορείου δεν έχει πάρει θέση για την αντίδραση της Αγκυρας.

Αναλυτικά, η επίμαχη αγγελία:

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει αλλάξει  την Τουρκία στις δύο δεκαετίες της εξουσίας του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς τη σε μια ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική δύναμη με παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική. Αναζητούμε κάποιον με ικανές δεξιότητες γραφής και με γνώσεις, που να μπορεί να προσφέρει αναλυτικά ρεπορτάζ από κοινού με την ομάδα του πρακτορείου που καλύπτει μια κρίσιμη περίοδο της διακυβέρνησης Ερντογάν –με τον εκτροχιασμένο πληθωρισμό και την υποτιμημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανεκλογή τους επόμενους μήνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...