295
Σημείο ελέγχου ατόμων με συμπτώματα κορονοϊού στο κέντρο της Γενεύης | Reuters

Εκρηξη κρουσμάτων στα ιταλοελβετικά σύνορα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 17:16
Σημείο ελέγχου ατόμων με συμπτώματα κορονοϊού στο κέντρο της Γενεύης
|Reuters

Εκρηξη κρουσμάτων στα ιταλοελβετικά σύνορα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 17:16

Το νότιο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο στα σύνορα με την Ιταλία έχει κατακλυσθεί από κρούσματα του κορονοϊού, σε μια περιοχή που ήδη βρίσκεται στο «κόκκινο» και εκτιμάται πως θα είναι μια από τις επόμενες που θα κινδυνέψουν στο εγγύς μέλλον.

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής δίνουν μάχη για να βρουν αρκετές κλίνες σε μονάδες εντατικής, δήλωσε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος της δημόσιας υγείας.

«Η κατάσταση στο Τιτσίνο είναι δραματική», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βόννη ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν αυξήθηκαν σε 3.888, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, ενώ 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Φόβοι για κατάρρευση του συστήματος υγείας

Τα ελβετικά νοσοκομεία ίσως καταρρεύσουν, αν η επιδημία του νέου κορονοϊού εξακολουθήσει να εξαπλώνεται γρήγορα, προειδοποίησε προ ημερών ο επικεφαλής του τομέα μολυσματικών ασθενειών της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας της Ελβετίας, ο Ντάνιελ Κοχ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SRF.

«Ο ιός είναι μεταξύ μας, τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί και, αν αυτό συνεχιστεί, τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν», υπογράμμισε.

Οι αρχές της Ελβετίας κινητοποίησαν έως και 8.000 μέλη του στρατού την Δευτέρα και απαγόρευσαν όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις αφού κήρυξαν την επιδημία covid-19 «εξαιρετική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την οποία απαιτούνται ριζικά μέτρα.

Ο Κοχ υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης να επικεντρώσει τους ελέγχους για τον ιό στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο και σε αυτούς που ενδέχεται να χρειαστεί να νοσηλευθούν.

Εξήγησε ότι η διενέργεια πολλών τεστ για τον κορονοϊό προκαλεί συμφόρηση.

Ήδη, επεσήμανε ο Κοχ, οι αρχές διενεργούν περισσότερα από 2.000 τεστ ημερησίως.

«Θα κάνουμε περισσότερα τεστ στη Ελβετία μόλις μπορέσουμε, όμως ο ιός δεν περιμένει τα τεστ. Τα νοσοκομεία καταγράφουν ραγδαία αύξηση των ασθενών και αυτό αποτελεί λόγο ανησυχίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...