159
Ο Μουγκάμπε με τη σύζυγό του Γκρέις | REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Photo

Εκλεψαν βαλίτσα με 150.000 δολάρια από τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 09:02
Ο Μουγκάμπε με τη σύζυγό του Γκρέις
|REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Photo

Εκλεψαν βαλίτσα με 150.000 δολάρια από τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 09:02

Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο να κυκλοφορούν με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά; Ο πρώην ηγέτης της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι ίσως ένας από αυτούς, από τον οποίο εκπλάπη αποσκευή με 150.000 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Το περιστατικό, όπως γράφει το BBC, συνέβη κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο στο εξοχικό του Μουγκάμπε, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Χαράρε.

Για την κλοπή έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου τρεις ύποπτοι. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι έως τη δίκη με εγγύηση 2.000 δολαρίων έκαστος, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε εβδομάδα στην αστυνομία.

Μεταξύ τους είναι η Κονστάντια Μουγκάμπε, συγγενής του προέδρου, η οποία φέρεται να διέθετε κλειδιά για το σπίτι και είχε πρόσβαση σε όλα τα δωμάτια. Οι άλλοι εργάζονταν σαν καθαριστές.

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, δαπάνησαν τα χρήματα για να αγοράσουν αυτοκίνητα, σπίτια και… ζώα (χοίρους και αγελάδες), προσθέτει το BBC.

Ο 94χρονος Μουγκάμπε εκδιώχθηκε με πραξικόπημα το 2017 έπειτα από 37 χρόνια προεδρίας. Εκτοτε βρίσκεται συχνά στη Σιγκαπούρη για ιατρικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...