418
Ο Φίνκελκροτ την στιγμή που δέχεται την επίθεση | Screenshot/Youtube

«Είσαι ένα σιωνιστικό σκατό»: Τα Κίτρινα Γιλέκα επιτίθενται στον φιλόσοφο Αλέν Φίνκελκροτ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2019, 13:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/02/2019 14:44
Ο Φίνκελκροτ την στιγμή που δέχεται την επίθεση
|Screenshot/Youtube

«Είσαι ένα σιωνιστικό σκατό»: Τα Κίτρινα Γιλέκα επιτίθενται στον φιλόσοφο Αλέν Φίνκελκροτ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2019, 13:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/02/2019 14:44

Δεν αποτελεί είδηση ότι στις τάξεις των Κίτρινων Γιλέκων βρίσκονται και πολλοί δεδηλωμένοι αντισημίτες – πριν δυο μήνες μια εκ των πιο γνωστών αντισημιτικών φωνών της χώρας και αρνητής του Ολοκαυτώματος, ο Ερβέ Λαλέν, πρώην μέλος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν, εθεάθη να διαδηλώνει στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Οπότε δεν αποτελεί, αντίστοιχα, έκπληξη, πως το απόγευμα του Σαββάτου, ο γνωστός εβραϊκής καταγωγής γάλλος φιλόσοφος Αλέν Φίνκελκροτ δέχτηκε μια πρωτοφανή αντισημιτική επίθεση από διαδηλωτές σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού.

Η επίθεση, που απαθανατίστηκε από φωτογράφους και ΜΜΕ, συνοδεύτηκε από σκαιές εκφράσεις τύπου «είσαι ένα σιωνιστικό σκατό», «βρωμοεβραίε, γύρνα στο Τελ Αβίβ» και «θα πεθάνεις, θα πας στην κόλαση», με τον 69χρονο Φίνκελκροτ να αντιμετωπίζει με αμηχανία το αντισημιτικό μένος εναντίον του.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο περιστατικό, που έκανε το γύρο του Διαδικτύου, έγραψε σε tweet του πως «οι αντισημιτικές προσβολές που εξαπολύθηκαν εναντίον του [Φίνκελκροτ] έρχονται σε ευθεία αντιδιαστολή με αυτό που πρεσβεύουμε ως έθνος. Είναι απολύτως απαράδεκτες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμίν Γκριβό, ο οποίος έγραψε στο Twitter πως «το μίσος είναι ένα κτήνος που παραμονεύει στους παρισινούς δρόμους. Ελπίζω όσοι εξαπέλυσαν τις προσβολές αυτές, να βρεθούν, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν”.

Ο Φίνκελκροτ, σύμφωνα με την Le Parisien, στην αρχή εμφανιζόταν ως υποστηρικτής των Κίτρινων Γιλέκων.

«Μου άρεσε εξαρχής το κίνημα αυτό και συνεχίζει να μου αρέσει», είχε πει τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, στην πορεία προέβη σε κάποιες διευκρινιστικές δηλώσεις όπως «ανησυχώ για την κατεύθυνση που αρχίζουν να παίρνουν οι διαδηλώσεις αυτές», που μάλλον εξόργισαν τους επικεφαλής του κινήματος, οι οποίοι τον είχαν «στη μπούκα».

«Δέχθηκα πολύ βίαιη φραστική επίθεση από διαδηλωτές. Οφείλω να πω πως είχαν πραγματικά διάθεση για καβγά διότι, αν δεν είχαν παρεμβληθεί αστυνομικοί (…), πιστεύω πως ορισμένοι απ’ αυτούς ήθελαν να με δείρουν. Ήταν σε κάθε περίπτωση μια βία τύπου πογκρόμ», υποστήριξε ο συγγραφέας το πρωί της Κυριακής μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

«Δεν είχα τον χρόνο για να φοβηθώ» και «δεν είμαι ούτε θύμα ούτε ήρωας», διευκρίνισε ο ενδιαφερόμενος, προσθέτοντας πως «δεν απαρνούμαι τις θέσεις που έχω πάρει. Δεν υποστηρίζω πια τις διαδηλώσεις, το πράγμα γίνεται γκροτέσκο, είναι μια κίνηση που δεν ξέρει πια πώς να σταματήσει. Όμως υπήρξε μια αναλαμπή αξιοπρέπειας στους ανθρώπους που είχαμε ξεχάσει και ακόμη και περιφρονήσει (…) και οι οποίοι ζητούσαν να ζουν αξιοπρεπώς από την εργασία τους», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...