359
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς | INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Δώστε τα λεφτά πίσω στους υπερθεματιστές» ζητούν οι καναλάρχες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 20:34
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς | INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Δώστε τα λεφτά πίσω στους υπερθεματιστές» ζητούν οι καναλάρχες

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 20:34

Να επιστραφούν στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τα χρήματα που έχουν καταθέσει ζητεί η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) από την κυβέρνηση με μία ιδιαίτερα καταγγελτική ανακοίνωση.

«Το ελληνικό δημόσιο παρακρατεί παρανόμως τα χρήματα που έλαβε από τους οριστικούς υπερθεματιστές του άκυρου διαγωνισμού, οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα που τους ζητήθηκε εμπροθέσμως», αναφέρει η ανακοίνωση. «Γιατί άραγε συνεχίζεται αυτή η παρακράτηση του τιμήματος, που συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου; Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση; Μήπως, έτσι, γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά; Και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτους σταθμούς;», ρωτά η ένωση κάνοντας λόγο για «αεροπειρατεία των αυθαιρέτων».

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει ότι η κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας -το οποίο αποφάνθηκε ότι ο νόμος για τις άδειες είναι αντισυνταγματικός- αποκλείει κάθε μικροπολιτική απόπειρα για «προσωρινή» αδειοδότηση τηλεοπτικών παρόχων, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Υπενθυμίζει ότι την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, εξέπνευσε η προθεσμία 90 ημερών που προβλεπόταν για την έκδοση των τεσσάρων αδειών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, απάντησε σε αρκετά επιθετικό τόνο, δηλώνοντας ότι «είναι τουλάχιστον θράσος της κλειστής λέσχης των καναλαρχών να ζητούν και τα ρέστα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «αντί να ζητούν τα ρέστα, πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη». Ο κ. Παππάς απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απολογηθεί η ένωση: «Για την παράνομη, άνευ αδείας και συνεπώς αντισυνταγματική κατά το ΣτΕ τριακονταετή λειτουργία, για τα χρήματα που όφειλαν και δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο, για το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες φοροδιαφυγής, για τις άθλιες και χυδαίες επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, για τις συνθήκες εργασίας και τις καθυστερήσεις στους μισθούς εργαζομένων, για την ενθουσιώδη στήριξη σε όσους έκλεισαν την ΕΡΤ, για την ενθουσιώδη στήριξη των πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα, για την αεροπειρατεία των συχνοτήτων μέσω της DIGEA, μετά από ένα διαγωνισμό παρωδία με έναν συμμετέχοντα».

Οπως πρόσθεσε, «δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγματικό καθεστώς των “παρατάσεων νόμιμης λειτουργίας” δεν ανανεώθηκε στις 31/12/15.  Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι.   Αποφασίζει η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της.Τέλος, τις συστηματικές, χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις στο πρόσωπό μου από τα συγκεκριμένα συμφέροντα, τις καλωσορίζω».