328
|

Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 18:16

Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 18:16

Ως διπλή ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ερμηνεύουν παράγοντες της αγοράς την απόκτηση του ποσοστού 7% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Περιστέρη και από το ολλανδικό fund Reggeborgh.

Μετά τη συναλλαγή, το ποσοστό του επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 17%, ενώ της Reggeborgh στο 32,2%.

Αναφορικά με την ενίσχυση της συμμετοχής του ολλανδικού fund στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, παράγοντες της αγοράς, σχολιάζουν ότι αποτελεί ένδειξη πως οι επενδυτικές προοπτικές εταιρειών με καλά θεμελιώδη μεγέθη και ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα δεν είναι δυνατόν να επιδεινωθούν λόγω της εξωγενούς κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου ο κ. Περιστέρης αφού διαβεβαίωσε για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας (εργοτάξια και γραφεία) υπογράμμισε: «μόλις η κρίση δημόσιας υγείας ξεπεραστεί, θα κληθούμε όλοι μας, Πολιτεία, επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι, να υπερβάλλουμε εαυτούς ώστε με έντονη και διαρκή προσπάθεια, ακόμα μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, να περιορίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης. Είναι υποχρέωση όλων μας να προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να συνέρχεται από τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολυετούς κρίσης. Χρειάζεται εγρήγορση, προετοιμασία, κι ετοιμότητα από όλους».

Εν τω μεταξύ, ο  διεθνής οίκος Wood and Compan συμπεριέλαβε τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μεταξύ των κορυφαίων επενδυτικών  επιλογών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τον διεθνή οίκο στο γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW από την «RF Energy Α.Ε.».

Σε αυτή τη φάση, προβλέπεται η κατασκευή αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να υπερβαίνει τα 400 MW.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...