336
Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, πέρυσι στο Νταβός | REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Μπιλ Γκέιτς: Τι θα έκανα για τον κορονοϊό αν ήμουν ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 17:53
Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, πέρυσι στο Νταβός
|REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Μπιλ Γκέιτς: Τι θα έκανα για τον κορονοϊό αν ήμουν ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 17:53

Αν ο Μπιλ Γκέιτς ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, θα έθετε ως προτεραιότητά του να κρατήσει τους πολίτες της χώρας σε καραντίνα με σκοπό να ρίξει όσο μπορεί την καμπύλη εξάπλωσης των κρουσμάτων. Ακριβώς δηλαδή αυτό που δεν επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, ενώ η επιδημία καλπάζει και θερίζει κατά δεκάδες τους Αμερικανούς, ονειρεύεται επανεκκίνηση της αγοράς μέχρι τις 12 Απριλίου.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να απομονωθούμε στα σπίτια μας, για αρκετό χρόνο» δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του στο TED Talks, όπως ανέφερε το CNBC.

«Στην περίπτωση της Κίνας, πήρε έξι εβδομάδες, επομένως θα πρέπει να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για ένα τέτοιο σενάριο με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε «προφητεύσει» την αδυναμία του κόσμου να αντιμετωπίσει έναν μεταδοτικό και φονικό ιό, όπως αυτός της Covid-19.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν επιβληθεί καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, μέσα σε 20 ημέρες θα δούμε τα νούμερα των νέων περιστατικών κορονοϊού να αλλάζουν πραγματικά προς τα κάτω (…) και αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά αργή» την αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην πανδημία, προσθέτοντας ότι «από τον Ιανουάριο θα έπρεπε να είχαν ληφθεί κάποια μέτρα, ειδικά αφού ο κορονοϊός ήταν ήδη γνωστός στην Κίνα από τον Δεκέμβριο».

Ωστόσο, αναγνώρισε πως όντως ένα γενικό lockdown θα αποτελούσε «καταστροφή» για την εθνική οικονομία, αν και όπως επεσήμανε «δεν υπάρχει μέση οδός: η μόνη μας λύση είναι αυτή προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Το σχόλιο του Γκέιτς ήρθε λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ περί ανοίγματος των επιχειρήσεων μέχρι το Πάσχα (που πέφτει στις 12 Απριλίου για τους Καθολικούς).

«Οι ΗΠΑ θα ανοίξουν σύντομα τις επιχειρήσεις τους, πολύ πιο σύντομα από τους τρεις με τέσσερις μήνες που προτείνεται» έγραψε σε Tweet ο Τραμπ.

Αξιωματούχοι της Υγείας αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα του προέδρου είναι πολύ σύντομο και αν ανοίξουν οι επιχειρήσεις και τα σχολεία, θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...