237
Διπλάσιο θα είναι το εισιτήριο που θα πληρώνουν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης από την 1η Απριλίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 13:34
Διπλάσιο θα είναι το εισιτήριο που θα πληρώνουν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης από την 1η Απριλίου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 13:34

Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Απρίλιο έως το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ, επτά μήνες του χρόνου και πέντε τους υπόλοιπους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το 30% των εσόδων θα αποδίδεται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων για «τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του υπουργείου».

Συγκεκριμένα, «κατά το επτάμηνο της θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου) η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (πέντε ευρώ το μειωμένο). Για τη χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου) διατηρούνται οι ισχύουσες τιμές (πέντε ευρώ και τρία ευρώ το μειωμένο)».

«Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του υπουργείου».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (5995 Β΄/31.12.2018) η υπ. αριθμ. 8983/18.12.2018 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης για την επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του μουσείου με την ολοκλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του. Για πρώτη φορά, καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του υπουργείου Πολιτισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...