407
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε 11 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Pulse: 7,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ – «Κυριαρχία» Μητσοτάκη στο Κέντρο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 21:31
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε 11 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Pulse: 7,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ – «Κυριαρχία» Μητσοτάκη στο Κέντρο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 21:31

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, σε ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse. Η έρευνα, που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης και πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.205 ψηφοφόρων, εντόπισε τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων στις 7,5 μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 11%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%. Δυόμιση μονάδες φάνηκε να εξασφαλίζουν και οι «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ οι αναποφάσιστοι εκτιμήθηκαν στο 10%.

 

Απαντώντας στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, οι ερωτηθέντες «ψήφισαν» τον νυν Πρωθυπουργό κατά πλειοψηφία (38%). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 27%, με αποτέλεσμα η δεύτερη θέση να καταλαμβάνεται από την απάντηση «κανένας από τους δύο», με 30%.

Οι ψηφοφόροι απάντησαν και στο ερώτημα «σε ποιον θα προτιμούσατε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά;», στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε εκ νέου πρώτος, με ανάλογο ποσοστό (39%). Ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας με 32%. «Κανέναν από τους δύο» ήταν η απάντηη για το 22%, «ΔΓ/ΔΑ» για το 7%.

Εξάλλου, οι πολίτες φάνηκε πως θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί τον καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου, βάσει απάντησής τους σε άλλο ερώτημα του γκάλοπ. Οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης βρέθηκαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα, καταγράφοντας απώλειες σε σχέση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

Ενας ακόμη από τους πολιτικούς δείκτες της δημοσκόπησης της Pulse που παρουσίασε ενδιαφέρον, αφορά στο ερώτημα για την κυβέρνηση που θα προτιμούσαν οι Ελληνες μετά τις επόμενες εκλογές. Οι απαντήσεις είχαν ως εξής:

  • Αυτοδύναμη ΝΔ 31%
  • Αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ 12%
  • Συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ 11%
  • Συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ 18%
  • Μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα) 9%
  • Κάποια άλλη 9%
  • ΔΓ/ΔΑ 10%

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η πανελλαδική έρευνα της RASS, η οποία επίσης διενεργήθηκε τον πρώτο μήνα του έτους. Το γκάλοπ της RASS για το Action24 κατέγραψε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 6,1 μονάδες (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...