451
Ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος προσέρχονται στο Ειδικό Δικαστήριο | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Ειδικό Δικαστήριο το ημερολόγιο Καλογρίτσα για τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 17:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/01/2023 18:40
Ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος προσέρχονται στο Ειδικό Δικαστήριο
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Ειδικό Δικαστήριο το ημερολόγιο Καλογρίτσα για τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 17:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/01/2023 18:40

Aποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, από τα οποία φέρεται να προκύπτει ότι υπήρξαν επισκέψεις του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο γραφείο του πρώτου, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος και Aγγελος Καραχάλιος.

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή και το SMS που κατατέθηκε στο δικαστήριο, στο οποίο αναγράφεται η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση τηλεοπτικής εταιρείας, καθώς και τα ονόματα των υποψήφιων μετόχων, οι δυο δικηγόροι κατέθεσαν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της δικασίμου της Τρίτης αποσπάσματα από το ημερολόγιο της επί πολλά έτη ιδιαιτέρας του επιχειρηματία, στο οποίο καταγράφονταν οι συναντήσεις του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι από το εν λόγω ημερολόγιο προκύπτει ότι τη 15η και την 22η Σεπτεμβρίου 2016 τα γραφεία του κ. Καλογρίτσα είχαν επισκεφθεί ο Αρτέμης Αρτεμίου και ο Νίκος Παππάς.

Προέκυψε, επίσης, συνάντηση του επιχειρηματία με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) – 22,15-22,4

Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα ανέφεραν συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

«Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρος. Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισε ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη.

» Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15.9.2016 και από τις 22.9.2016».

Ενσταση της πλευράς Παππά για τα SMS

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κ. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, υπέβαλε ένσταση για τα sms που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα sms αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα. Επιπλέον, τα χαρακτήρισε «πλαστά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε: «Τα sms είναι πέντε. Τα προσβάλλουμε ως παράνομα αποδεικτικά μέσα, διότι καλύπτονται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και κατατέθηκαν χωρίς τη συναίνεση του κ. Παππά. Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων.

Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί ούτε να αξιοποιηθεί. Προσβάλλω τα sms ως πλαστά. Και προσκομίζω πραγματογνωμοσύνη με τις υπογραφές δύο εκ των εμπειρότερων πραγματογνωμόνων, του κ. Καλατζή και του υιού του.

Επίσης, θα δώσω σχεδιαγράμματα από τα οποία προκύπτει ότι τα sms δεν αντηλλάγησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Προκύπτει πως αν μου δώσει κάποιος τον αριθμό του, μπορώ να φτιάξω 100 τέτοια μηνύματα. Επίσης, καταθέτω απάντηση του ΟΤΕ μετά από αίτημα του κ. Παππά, που ζήτησε να του δοθούν όλες οι επικοινωνίες κατά την επίμαχη περίοδο, και τα sms».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...