296
Ορθιοι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούν τον Πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή - ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ΚΟ «μπετόν αρμέ» και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης | ΙΝΤΙΜΕnews

Δημοσκόπηση GPO: Απώλειες 1,7% για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2022, 12:21
Ορθιοι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούν τον Πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή - ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ΚΟ «μπετόν αρμέ» και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δημοσκόπηση GPO: Απώλειες 1,7% για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2022, 12:21

Στις 6,3 μονάδες έπεσε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε -εν μέσω θερινών διακοπών- μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της GPO που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,4% από 33,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση (απώλειες 1,7%).

Η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται πλέον στο 6,3% από 8,9% στην προηγούμενη μέτρηση.

Από τις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εισπράττει λιγότερο από μία μονάδα (εμφανίζεται στο 25,1% από 24,2%) και το ΠΑΣΟΚ μία (12,1% από 11,1%).

Εκτός Βουλής μένουν Μέρα25 με 2,1%,  Ελληνες για την Πατρίδα με 1,6% και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 31,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,1%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,1%

ΚΚΕ: 5,7%

Ελληνική Λύση: 4,8% από 4,6%

Ποσοστό 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει στις εκλογές.

Ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 42,7% έναντι του 32% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» λέει το 24,7%.

Και αν σε πρώτη ανάγνωση η υπόθεση των παρακολουθήσεων φαίνεται να «πληγώνει» δημοσκοπικά το κυβερνών κόμμα, οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιο θεωρούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, δείχνουν ότι το θέμα των υποκλοπών απασχολεί λίγο, μόλις το 9,7%.

Αντίθετα, στην πρώτη θέση των ανησυχιών βρίσκεται -όπως ήταν επόμενο- η ενεργειακή κρίση με 36.7% και ακολουθεί η ακρίβεια με 36,3%.

Στο ερώτημα τώρα αν θα επηρεάσει  η υπόθεση των παρακολουθήσεων την τελική επιλογή των ψηφοφόρων στις κάλπες, 68,9% δηλώνει λίγο ή καθόλου. Αντίστοιχα σε ποσοστό 82,5% οι πολίτες δεν σκέφτονται να αλλάξουν τη ψήφο τους με βάση την εξέλιξη της υπόθεσης. Ενα 58,3% ωστόσο δηλώνει  ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη του έναντι της κυβέρνησης και του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...