281
O Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής | Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Με 15,4 μονάδες προηγείται η ΝΔ – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 21:19
O Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Με 15,4 μονάδες προηγείται η ΝΔ – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 21:19

Την μεγάλη της διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το τηλεοπτικό κανάλι Open.

Συγκεκριμένα, το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 15,4 ποσοστιαίες μονάδες και η εικόνα της πρόθεσης ψήφου (στα έγκυρα) είναι η εξής: ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, ΚΙΝΑΛ 6,9%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,2% και ΜέΡΑ25 3%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στον Αλέξη Τσίπρα με τη διαφορά στη συγκεκριμένη μέτρηση να κυμαίνεται στο επίπεδο των 20 μονάδων.

Καταγράφεται, ωστόσο, μείωση του βαθμού ικανοποίησης από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 52% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 42% που δήλωσε ικανοποιημένο.

Στις θετικές γνώμες για τους υπουργούς της κυβέρνησης προηγείται Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία, οι περισσότεροι πολίτες αποδίδουν την έξαρση του κορονοϊού στην καθυστερημένη λήψη μέτρων. Ακολουθεί η άποψη ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τα μέτρα και ότι δεν υπάρχει αρκετός έλεγχος.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα, το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα το κάνει άμεσα, ενώ το 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...