234
Ο Σέρτζιο και η Λουτσία χαμογελούν πάνω από τους (κοιμισμένους) Αλεσάντρο και Αντρέα | Corriere

Δίδυμα στην Ιταλία γεννήθηκαν σε… διαφορετικές χρονιές

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 20:11
Ο Σέρτζιο και η Λουτσία χαμογελούν πάνω από τους (κοιμισμένους) Αλεσάντρο και Αντρέα
|Corriere

Δίδυμα στην Ιταλία γεννήθηκαν σε… διαφορετικές χρονιές

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 20:11

Ακόμα και οι γιατροί ήταν πολύ δύσπιστοι για την επιβίωση του Αλεσάντρο και του Αντρέα, των δίδυμων που κυοφορούσε η Λουτσία, μια 40χρονη Ιταλίδα από την πόλη Μόντσα.

Οι γυναικολόγοι ενημέρωσαν την μητέρα και τον σύζυγό της, Σέρτζιο (τα επώνυμα τους διατηρήθηκαν μυστικά), πως μετά την πρόωρη γέννηση του Αλεσάντρο, στις 24 Δεκεμβρίου του 2018, η πιθανότητα να γεννηθεί ζωντανό το δίδυμο αδελφάκι του ήταν περιορισμένη -και αν συνέβαινε τελικά αυτό, διέτρεχε κίνδυνο η ίδια η υγεία της μητέρας, καθώς θα μπορούσε να πάθει εσωτερική αιμορραγία και να πεθάνει.

Η Λουτσία όμως, μετά την γέννηση του μόλις 24 εβδομάδων Αλεσάντρο, δεν το έβαλε κάτω: εξάντλησε κάθε ιατρική πιθανότητα και τελικά κατάφερε, με μεγάλη ιατρική φροντίδα και προσοχή, να γεννήσει αισίως τον Αντρέα στις 22 Φεβρουαρίου του 2019, σε απόσταση δυο μηνών από τον αδελφό του που ακόμη βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα προκειμένου να ανακτήσει το απαιτούμενο βάρος -είχε, βλέπετε, γεννηθεί μόλις 800 γραμμάρια.

Τα δυο αδελφάκια, όταν μεγαλώσουν, θα μάθουν πως, καίτοι δίδυμα, γεννήθηκαν όχι με απόσταση λεπτών (ως είθισται), αλλά με απόσταση… μηνών το ένα από το άλλο.

Οι γονείς πάντως δηλώνουν τρισευτυχισμένοι και κυρίως ανακουφισμένοι, παρόλο που ο.. πρωτότοκος εξακολουθεί να βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Είναι, ωστόσο, ζήτημα ημερών, όπως λένε μέχρι να επιστρέψει και αυτός στο σπίτι και να πάρει αγκαλιά τον… μικρό του αδελφό.

Ο Σέρτζιο και η Λουτσία με τα δίδυμα αγόρια τους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...