409
Η πρωθυπουργική ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει κατά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ την Τρίτη | INTIMEnews

«Διαβολοβδομάδα» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 18:01
Η πρωθυπουργική ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει κατά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ την Τρίτη
|INTIMEnews

«Διαβολοβδομάδα» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 18:01

Οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ολοκληρώθηκαν, το ταξίδι Μητσοτάκη στο… βουνό «για να σκεφτεί» ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε, και πλέον έφθασε η ώρα των ανακοινώσεων.

Τα ονόματα των εν δυνάμει υποψηφίων μέρα με τη μέρα αυξάνονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο δεν επέτρεψε διαρροές σχετικά με το πρόσωπο που θεωρεί καταλληλότερο να αναλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται βέβαιο (άνευ συγκλονιστικού απροόπτου) είναι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια δεύτερη θητεία.

Ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί στην Κουμουνδούρου, καθώς η αινιγματική επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου ουσιαστικά θρυμμάτισε τις όποιες πιθανότητες είχε να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο χρόνος για την ανακοίνωση του διαδόχου του μετρά αντίστροφα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ζητά μια εβδομάδα υπομονή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να αφήνει να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις μπορεί να έρθουν πολύ γρηγορότερα από τα χρονικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα.

Παραπέμποντας σε ό,τι είχε πει προ ημερών ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας (εδώ), ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε μεν ότι η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, σημείωσε δε ότι «το οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοικτό».

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η εκτίμηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο πρόσωπο του νέου Προέδρου (εδώ), οπότε είναι θέμα χρόνου και η ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ωστόσο έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος, τοποθετώντας τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την επόμενη εβδομάδα:

«Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο μόνος υπεύθυνος για να πάρει τις αποφάσεις είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του όταν έρθει η ώρα. Ο χρόνος έχει πλησιάσει, διότι η κυβέρνηση έχει πει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, επομένως», τόνισε, «μια εβδομάδα υπομονή και θα μάθουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού».

Με δεδομένο ότι την  Τρίτη 21 Ιανουαρίου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως μετά, στις 22 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η ανακοίνωση της κυβερνητικής πρότασης για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας  θα πρέπει να αναμένεται είτε κατά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του, είτε λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Ελβετία.

Ο καιρός γαρ εγγύς…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...