168
Πεπεισμένος για την ευρεία αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας | INTIMEnews

Τασούλας: Με αυξημένη πλειοψηφία μέχρι 13 Φεβρουαρίου η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 15:06
Πεπεισμένος για την ευρεία αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας
|INTIMEnews

Τασούλας: Με αυξημένη πλειοψηφία μέχρι 13 Φεβρουαρίου η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 15:06

Την πεποίθηση ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το πρόσωπο του Προέδρου του Δημοκρατίας θα «περάσει» με αυξημένη πλειοψηφία, εξέφρασε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Οπως είπε ο κ. Τασούλας, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ηδη, σημείωσε, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα.

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση  του νέου εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του, θα εκκινήσουν οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον κ. Τασούλα να εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Ερωτηθείς  μάλιστα στην κουβέντα με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι γνωρίζει το όνομα που θα προταθεί από τον Πρωθυπουργό, για να συμπληρώσει χαριτολογώντας: «το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε, είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ…».