198
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης | INTIMEnews

Γεραπετρίτης: Κακουργήματα όσα έγιναν στο Κουκάκι – ποιος θα είναι ο νέος ΠτΔ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 11:55
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης
|INTIMEnews

Γεραπετρίτης: Κακουργήματα όσα έγιναν στο Κουκάκι – ποιος θα είναι ο νέος ΠτΔ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 11:55

Οσα συνέβησαν στο Κουκάκι συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής, παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Επικρατείας κληθείς να τοποθετηθεί ως προς την νομική αντιμετώπιση των συλληφθέντων στα επεισόδια της ανακατάληψης των δύο κτιρίων από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα, θέλησε να επισημάνει ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, εκτιμώντας μάλισα πως«στη βάση του [προτεινόμενου από την κυβέρνηση] συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση με το Κίνημα Αλλαγής».

Οσον αφορά εξάλλου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Γεραπετρίτης μοιράστηκε την πεποίθησή του ότι «έχει κατασταλάξει ο Πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο».

«Το ζήτημα», τόνισε, «δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κυρους που θα εκφράζει την ενότητα του ένθους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...