202
Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ, την περίοδο 1999-2000 Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς | Wikipedia

«Δεν κάθομαι στον πάγκο με το Κόσοβο» τους ανακοίνωσε και τον απέλυσαν

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 14:06
Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ, την περίοδο 1999-2000 Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς
|Wikipedia

«Δεν κάθομαι στον πάγκο με το Κόσοβο» τους ανακοίνωσε και τον απέλυσαν

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 14:06

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην αναμέτρηση του Σαββάτου, ανάμεσα στο Μαυροβούνιο με το Κόσοβο, ο σέρβος προπονητής των Μαυροβούνιων και άλλοτε τεχνικός της Παρτιζάν και της ΑΕΚ Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.

Ο λόγος;

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και φρόντισε να πίεσε παντοιοτρόπως τον Τουμπάκοβιτς να… βάλει πλάτη και να αρνηθεί να συμμετάσχει, ως Σέρβος, σε έναν αγώνα με ένα «ανύπαρκτο» κράτος – μια ακόμη τρανή απόδειξη του ότι μια πολιτική αντιπαράθεση έχει τελικά αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, οι πιέσεις, εκτός του 66χρονου προπονητή, επεκτάθηκαν και σε δυο παίκτες της εθνικής Μαυροβουνίου, τους γεννημένους στην Σερβία ποδοσφαιριστές Φίλιπ Στοΐκοβιτς και Μίρκο Ίβανιτς, αμφότεροι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου (FSCG) αναφέρει: «Το εκτελεστικό συμβούλιο πήρε μια ομόφωνη απόφαση για να απαλλάξει τον Tουμπάκοβιτς από τα καθήκοντά του, αφού αποφάσισε να μην καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με το Κόσοβο. Εκτός από το ότι είναι μια δυσάρεστη έκπληξη, η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης και παραβίαση των επαγγελματικών του καθηκόντων που ορίζει η σύμβασή του».

Η ανακοίνωση του Μαυροβουνίου -που έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου- καταλήγει με νόημα πως:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πολλά πράγματα εκτός αθλητισμού, έχουν καταφέρει και έχουν νικήσει το ίδιο το ποδόσφαιρο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...