246
Το Ρόντεο Ντράιβ, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Μπέβερλι Χιλς | Wikipedia

Το Μπέβερλι Χιλς βάζει στοπ στην πώληση προϊόντων καπνού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 10:50
Το Ρόντεο Ντράιβ, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Μπέβερλι Χιλς
|Wikipedia

Το Μπέβερλι Χιλς βάζει στοπ στην πώληση προϊόντων καπνού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2019, 10:50

To Mπέβερλι Χιλς έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ στην οποία απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις προϊόντων καπνού.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συμφώνησε στην απαγόρευση πώλησης τσιγάρων, πούρων, ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλων καπνικών προϊόντων.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021 και το Δημοτικό Συμβούλιο σκοπεύει να επανεξετάσει το νόμο μετά από τρία χρόνια.

Η απαγόρευση ισχύει για πρατήρια βενζίνης, ψιλικατζίδικα, σούπερ μάρκετ και κάθε είδους κατάστημα.

Εξαιρούνται τα τρία πολυτελή lounge για κάπνισμα πούρου, καθώς και τα ξενοδοχεία, όμως oι τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να καπνίζουν στους εσωτερικούς χώρους.

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων καυσίμων κάνουν λόγο για ένα μέτρο που θα κοστίσει πολύ στις επιχειρήσεις τους και θα προκαλέσει απολύσεις υπαλλήλων, όμως οι αρχές του Μπέβερλι Χιλς επικαλούνται λόγους δημόσιας υγείας για την απόφαση τους.

«Η απαγόρευση αυτή αντικατοπτρίζει τις αξίες της κοινότητάς μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Beverly Hills Τζον Μίρις.

«Είμαστε μια πόλη που έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στον περιορισμό του καπνίσματος και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Κάποιος πρέπει να ηγηθει της όλης προσπάθειας, οπότε ας είμαστε εμείς», προσθέτει ο δήμαρχος.

Το 2017, το Μπέβερλι Χιλς ήταν το πρώτο που πέρασε έναν νόμο που απαγόρευε το κάπνισμα σε όλες τις πολυκατοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ, το κάπνισμα προκαλεί περισσότερους από 480.000 θανάτους ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γι’ αυτό και πριν ένα μήνα, την 1η Μαΐου, απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε όλα τα θεματικά και τα θαλάσσια πάρκα της Walt Disney, στο ESPN Wide World of Sports Complex στο Ορλάντο αλλά και το Downtown Disney στην Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...