278
Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

«Δεν εξετάζεται» περικοπή μισθών στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 16:13
Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

«Δεν εξετάζεται» περικοπή μισθών στο Δημόσιο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 16:13

Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών περί μείωσης μισθών στο Δημόσιο λόγω της κρίσης του κορονοϊού, έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως «αν υπάρξει, θα σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει πολύ πέρα από τορονικό ορίζοντα που έχουμε βάλει».

Είχε η προηγηθεί η δήλωση του υπουργού  Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το Σάββατο στον ΑΝΤ1 ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, ωστόσο ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν.

 «Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου», είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σήμερα 36,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,7 δισ. ευρώ αποτελούν το λεγόμενο «μξιλάρι» μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

«Εκτοτε», σημείωσε, «η Ελληνική Δημοκρατία έχει βγει με τη νέα κυβέρνηση δύο φορές στις αγορές με 10ετες και 15ετές ομόλογο.

Αν δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, τα ταμειακά διαθέσιμα θα μειώνονταν στα 9 δισ. ευρώ και δεν θα διατηρούνταν στο επίπεδο που είναι σήμερα.

Παρότι υπάρχουν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αλόγιστοι στη χρήση τους, πρέπει να υπάρχει συνείδηση.

Αυτά τα χρήματα δεν είναι του Σταϊκούρα σήμερα ή του Τσακαλώτου, ούτε του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα. Θα τα διαφυλάξουμε» , ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Πέτσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...