303
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ενημέρωση της Δευτέρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς και πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:15
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ενημέρωση της Δευτέρας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς και πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 13:15

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις έως σήμερα προβλέψεις για τα μέτρα στήριξης, πρέπει να καταβάλουν το δώρο στις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για την καταβολή του δώρου Πάσχα εν μέσω κρίσης κορονοϊού.

Στην περίπτωση που η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, διευκρίνισε ο υπουργός, το τμήμα του δώρου του Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό.

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν επίσης 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση.

Η ενίσχυση αυτή εκτιμάται ότι θα καταβληθεί έως τις 10 Απριλίου.

«Η καταβολή του δώρου Πάσχα προς όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι διασφαλισμένη όπως έχει ήδη διακηρύξει η κυβέρνηση. Ωστόσο όπως έχουμε ήδη πει στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει ήδη τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις βάσει του ΚΑΔ, θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του Δώρου του Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Διευκρίνισε δε ότι το δώρο Πάσχα που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30.6 από τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεις, θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, όπως και θα αναφέρεται σε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παράλληλα όμως, όπως επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού το τμήμα του δώρου του Πάσχα που δεν θα καταβληθεί στους εργαζόμενους από τους εργοδότες θα καταβληθεί  στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...