194
Ο Τζερόμ Πάουελ ήταν επιλογή του Τραμπ αλλά παραμένει στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ | REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Δεύτερη θητεία για τον Τζερόμ Πάουελ στην ηγεσία της Fed

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 18:31
Ο Τζερόμ Πάουελ ήταν επιλογή του Τραμπ αλλά παραμένει στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ
|REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Δεύτερη θητεία για τον Τζερόμ Πάουελ στην ηγεσία της Fed

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 18:31

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον διορισμό του Τζερόμ Πάουελ ως προέδρου της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Federal Reserve) για δεύτερη τετραετή θητεία, μια επιλογή που δείχνει για τον πρόεδρο Μπάιντεν βούληση συνέχειας, αλλά και μια σπάνια συμφωνία ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

H Λάελ Μπράιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed που ήταν ο άλλος υψηλόβαθμος υποψήφιος για τη θέση, θα είναι αντιπρόεδρος.

«Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, έχουμε κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο τους τελευταίους δέκα μήνες με την επιστροφή των Αμερικανών στη δουλειά και την οικονομία μας που κινείται και πάλι», δήλωσε ο Μπάιντεν σε σχόλια που στάλθηκαν μέσω e-mail στους δημοσιογράφους. «Αυτή η επιτυχία είναι μια διαθήκη για την οικονομική ατζέντα που επιδίωξα και την αποφασιστική δράση που έχει αναλάβει η Federal Reserve», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο 68χρονος ρεπουμπλικανός Τζερόμ Πάουελ ηγείται της Fed από το 2018, αφού επελέγη από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι ενέργειές του στη διάρκεια της κρίσης που συνδέθηκε με την Covid-19 έγιναν θετικά δεκτές και από τις δύο παρατάξεις, ωστόσο ορισμένοι προοδευτικοί είχαν ζητήσει την αντικατάστασή του, προτιμώντας την Μπράιναρντ.

Ο διορισμός του θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί από την Γερουσία. Η ανάληψη των καθηκόντων θα γίνει τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...