573
Η Χάντλερ Μέλανι Ρέιμοντ ποζάρει περιχαρής αγκαλιάζοντας τον Βίκινγκ. Ο αυστραλιανός ποιμενικός στέφθηκε «Καλύτερος του σόου» (Best in Show) στον φετινό διαγωνισμό | REUTERS/Phil Noble

Crufts 2024: «Καλύτερος του σόου» ο αυστραλιανός ποιμενικός Βίκινγκ!

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 18:55
Η Χάντλερ Μέλανι Ρέιμοντ ποζάρει περιχαρής αγκαλιάζοντας τον Βίκινγκ. Ο αυστραλιανός ποιμενικός στέφθηκε «Καλύτερος του σόου» (Best in Show) στον φετινό διαγωνισμό
|REUTERS/Phil Noble

Crufts 2024: «Καλύτερος του σόου» ο αυστραλιανός ποιμενικός Βίκινγκ!

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 18:55

Το φινάλε του εφετινού διαγωνισμού σκύλων Crufts, στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, ήταν δραματικό, από πολλές απόψεις. Οπως έγραψαν οι λονδρέζικοι Times, στιγμές προτού ένας αυστραλιανός ποιμενικός στεφθεί «καλύτερος του σόου» (Best in Show), για δεύτερη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης, διαδηλωτής προσπάθησε να εισβάλει στον διαγωνιστικό χώρο.

Καθώς ο τρίχρονος Βίκινγκ ανακηρυσσόταν ο φετινός νικητής, η Χάντλερ Μέλανι Ρέιμοντ, η αφεντικίνα του, ξέσπασε σε κλάματα. «Ολοι ονειρευόμασταν αυτή τη νίκη», είπε, ενώ μόλις κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της θέλησε να μιλήσει για την προσωπικότητα του αυστραλιανού ποιμενικού με μια δόση χιούμορ:

«Ο Βίκινγκ είναι βλάκας, πιστεύει ότι στην πραγματικότητα είναι… κατσίκα του βουνού».

Το συναισθηματικά φορτισμένο φινάλε ήρθε λίγη ώρα αφότου ένας υποστηρικτής της PETA, της οργάνωσης «Ανθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων», επιχείρησε να πλησιάσει τους διαγωνιζόμενους, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Μποϊκοτάζ στους Εκτροφείς (Σκύλων)».

Ο συγκεκριμένος διαδηλωτής απομακρύνθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του διαγωνισμού, ωστόσο άλλοι ακτιβιστές άνοιξαν ένα πανό, με το ίδιο μήνυμα, στις κερκίδες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της PETA, ο διαγωνισμός Crufts –η μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους στον κόσμο– προάγει «την αναπαραγωγή παραμορφωμένων και ανάπηρων ζώων». Η οργάνωση προέτρεψε μάλιστα κάθε ενδιαφερόμενο να εγκαταλείψει αυτή την «ξεπερασμένη παρέλαση» και ζήτησε από «όσους θέλουν να δώσουν ένα στοργικό σπίτι σε έναν σκύλο να μην αγοράσουν ποτέ από εκτροφείς αλλά να υιοθετήσουν έναν αξιαγάπητο, πιστό σύντροφο» από κοντινό τους καταφύγιο για αδέσποτα.

Ο Κυνολογικός Ομιλος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος διευθύνει τον ετήσιο διαγωνισμό, απέρριψε τις κατηγορίες ότι ευθύνεται για τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι εκατομμύρια επισκέπτες και τηλεθεατές του διαγωνισμού γίνονται κοινωνοί πληροφοριών για τη ζωή και την εκπαίδευση σκύλων μέσω του Crufts, όπου, άλλωστε, φέτος συμμετείχαν εκατοντάδες σκυλιά που διασώθηκαν από κακοποίηση, αστεγία κ.ο.κ..

Ο ίδιος ο Ομιλος βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή της βελτίωσης της υγείας των σκύλων» μέσω σειράς δράσεων, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση «εκτροφέων, ιδιοκτητών και κριτών σχετικά με τη σημασία της διασφάλισης της υγείας των σκύλων, ως πρώτης προτεραιότητας», δήλωσε εκπρόσωπος συλλόγου.

Στην ετήσια τετραήμερη εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 24.000 σκύλοι από 222 διαφορετικές ράτσες διαγωνιζόμενοι σε ποικίλες δοκιμασίες, μεταξύ των οποίων τα αγωνίσματα κινητικότητας ή άλματος και τα τεστ υπακοής.

Την τελευταία ημέρα, ο Κυνολογικός Ομιλος απένειμε, επίσης, το βραβείο του «σκύλου – ήρωα» για να τιμήσει τον «μοναδικό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων τους», το οποίο φέτος δόθηκε στη Νίαμ Ντάρσι και τον Βέσπερ, το βελγικό μαλινουά που βοήθησε στη διάσωση θυμάτων των σεισμών στην Τουρκία και το Μαρόκο το 2023.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τα Crufts 2024:

Από τους εορτασμούς της Χάντλερ Μέλανι Ρέιμοντ και του Βίκινγκ / REUTERS/Phil Noble
Τη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού κέρδισε ο Ζεν, ένα τζακ ράσελ τεριέ από την Ιαπωνία / REUTERS/Phil Noble
Σκύλοι ράτσας μπερνίζ δίνουν τη δική τους «μάχη» ενώπιον του κριτή REUTERS/Phil Noble
Συνέχεια επιδείξεων / REUTERS/Phil Noble
Ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής! / REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble
Εν αναμονή της ετυμηγορίας! / REUTERS/Phil Noble
  • Μπορείτε να δείτε περισσότερα στιγμιότυπα στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube, κάνοντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...