411
Ο Ντόναντ Τραμπ μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τζόρτζια, το Σάββατο | REUTERS/Alyssa Pointer

Αθλιότητες Τραμπ: Κοροϊδεύει τον Μπάιντεν επειδή τραυλίζει

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 14:05
Ο Ντόναντ Τραμπ μιλά σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τζόρτζια, το Σάββατο
|REUTERS/Alyssa Pointer

Αθλιότητες Τραμπ: Κοροϊδεύει τον Μπάιντεν επειδή τραυλίζει

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 14:05

Στον Ντόναλντ Τραμπ δεν αρκεί να χλευάσει τον Τζο Μπάιντεν για την ηλικία του, αλλά και για ένα εκ γενετής χαρακτηριστικό του, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο: τον τραυλισμό του.

Στις ομιλίες του, ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει συχνά τις ομιλίες του για να μιμηθεί και να γελοιοποιήσει τον διάδοχό του στο Οβάλ Γραφείο.

Μιλώντας το Σάββατο σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τζόρτζια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στον Μπάιντεν επειδή τραυλίζει.

«Θα φέρω τη χώρα μα-μα-μα μαζί», ειρωνεύθηκε ο Τραμπ σουφρώνοντας κοροϊδευτικά τα χείλη του.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αναφερόταν στην πρόσφατη ομιλία του Μπάιντεν στο Κογκρέσο, στην οποία, κατά γενική ομολογία, ο αμερικανός πρόεδρος τα πήγε πολύ καλά.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που τον ειρωνευόταν: «Τον είδατε; Τραύλιζε όλη την ώρα», είχε πει ο Τραμπ σε ένα πλήθος που γελούσε κοροϊδευτικά τον Ιανουάριο, στην Αϊοβα.

«Λέει ότι είμαι απειλή για τη δημοκρατία. “Αποτελεί απειλή για τη δη-δη-δη δημοκρατία”», συνέχισε, προσποιούμενος ότι τραυλίζει. «Δεν μπορούσε ούτε να διαβάσει τη λέξη».

«Ο Τραμπ είναι ένας άθλιος νταής»

Οπως γράφει η Telegraph, οι υποστηρικτές του στην Τζόρτζια μπορεί να γέλασαν με το δηλητήριο του Τραμπ, αλλά οι χρήστες στα social media τού επιτέθηκαν, αποκαλώντας τον «ηλίθιο», «άθλιο νταή» και «γουρούνι».

Μία χρήστρια του X έγραψε χαρακτηριστικά: «Το 10% των παιδιών τραυλίζουν. Ο Μπάιντεν έχει βοηθήσει τα παιδιά που τραυλίζουν. Ο Τραμπ τα δείχνει και γελάει με αυτά τα παιδιά -τα παιδιά ΣΑΣ- επειδή είναι ένας άθλιος, μοχθηρός νταής».

Ο Μπάιντεν έχει μιλήσει συχνά για το πόσο αγωνίστηκε για να ξεπεράσει τον τραυλισμό του, μερικές φορές χρησιμοποιώντας τις δυσκολίες του για να ενθαρρύνει άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει πει συχνά ότι επαναλαμβάνει πολλές φορές τις ομιλίες του για να αντιμετωπίσει τον τραυλισμό του.

Σύμφωνα με αμερικανό νευροεπιστήμονα, κάποια θέματα μνήμης που αποδίδονται στην ηλικία του Μπάιντεν, στην πραγματικότητα οφείλονται στον τραυλισμό του.

Ο Χαράν Ρανγκανάθ, καθηγητής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνιας και ειδικός σε θέματα μνήμης, τόνισε ότι δεν είναι τόσο περιπτώσεις λήθης, όσο δυσκολίες στην άρθρωση.

Για παράδειγμα, τον Ιούλιο του 2023 ο Μπάιντεν είπε κατά λάθος σε μια ομιλία του ότι «έχουμε πάνω από 100 νεκρούς», ενώ θα έπρεπε να πει «πάνω από ένα εκατομμύριο».

Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η διαχείριση του τραυλίσματος απαιτεί προμετωπιαίους πόρους που κανονικά θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να βρουν τη σωστή λέξη ή τουλάχιστον να διορθώσουν γρήγορα τα λάθη που κάνουν. Με λίγα λόγια, το τραύλισμα απορροφά πολύτιμη ενέργεια, επισήμανε ο ειδικός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...