207
Ο Μπορέλ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο | REUTERS/Yves Herman/Pool

Μπορέλ: Η ενέργεια του Ερντογάν «δεν βοηθά»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 14:18
Ο Μπορέλ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο
|REUTERS/Yves Herman/Pool

Μπορέλ: Η ενέργεια του Ερντογάν «δεν βοηθά»

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 14:18

Για μια ακόμα φορά, ο Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ήταν… διακριτικός με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ ο τούρκος πρόεδρος δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις του για διάλογο και αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοινώνοντας το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Κύπρου (εδώ), ο ισπανός αξιωματούχος παρατήρησε απλώς ότι η ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο Ερντογάν για την Αμμόχωστο «δεν βοηθά».

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μπορέλ είπε ότι αυτή η κίνηση του τούρκου προέδρου «θα αυξήσει τις εντάσεις και θα κάνει πιο δύσκολο το να υπάρξει συμφωνία σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οπως ανέφερε ο κ. Μπορέλ, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ζητεί από την Τουρκία «να σταματήσει αυτή την ενέργεια».

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οπως ανέφεραν από το Μαξίμου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις σχετικές ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...