561
To πιο προηγμένο τεχνολογικά σημείο του πλανήτη βυθίστηκε στο σκοτάδι για λίγες ώρες. Η CES έπεσε θύμα μπλακ άουτ... |

Ενα μπλακ άουτ και τα πρώτα drones-ταξί σφράγισαν την CES

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 13:06
To πιο προηγμένο τεχνολογικά σημείο του πλανήτη βυθίστηκε στο σκοτάδι για λίγες ώρες. Η CES έπεσε θύμα μπλακ άουτ...
|

Ενα μπλακ άουτ και τα πρώτα drones-ταξί σφράγισαν την CES

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 13:06

Έγινε κι αυτό, αφήνοντας κατάπληκτους τους πάντες. Η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του κόσμου, η Consumer Electronics Show (CES 2018), που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας, βυθίστηκε για περίπου δύο ώρες στο σκοτάδι λόγω διακοπής του ρεύματος. Οι διοργανωτές απέδωσαν το πρόβλημα στις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν προηγηθεί στη συνήθως ηλιόλουστη Νεβάδα και οι οποίες είχαν ως συνέπεια να προκληθεί βλάβη σε έναν μετασχηματιστή του συνεδριακού-εκθεσιακού κέντρου.

CES1

Όμως, καθώς στα περίπτερα της Sony, της Samsung, της LG και άλλων εταιρειών δεν έβλεπε πια κανείς τη μύτη του και αναγκαστικά ακυρώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις ή συναντήσεις, οι εκθέτες και οι επισκέπτες συνειδητοποίησαν ότι όσο προχωρημένη κι είναι σήμερα η τεχνολογία, αρκεί να πέσει το ρεύμα για να γυρίσουν όλα στον… Μεσαίωνα. Η ειρωνεία ήταν πιο έντονη, δεδομένου ότι στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται οι «Έξυπνες πόλεις». Τα φώτα έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκαν στο συνεδριακό-εκθεσιακό κέντρο του Λας Βέγκας και οι μπαταρίες άρχισαν να κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, αλλά εννοείται ότι στο μεταξύ το «δούλεμα» πήγε σύννεφο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες τεχνολογίας.

Στον αέρα…

Οταν τα φώτα άναψαν οι επισκέπτες θαύμασαν την νέα γενιά των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων. Πρόκειται για drones μεγάλων διαστάσεων που εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητες τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Μπράιαν Κρζάνιτς παρουσίασε το Volocopter, ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα που θα μεταφέρει επιβάτες. Η Intel έχει συμμετάσχει στην κατασκευή του drone-ταξί παρέχοντας την τεχνολογία για τον έλεγχο της πτήσης.

Δείτε ένα βίντεο για το Volocopter:

Ο Κρζάνιτς μίλησε για αυτό επειδή πέταξε πριν από λίγες εβδομάδες με αυτό και όπως είπε ήταν μια θαυμάσια εμπειρία. Το Volocopter μπορεί να κινείται αυτόνομα, να ελέγχεται από απόσταση και φυσικά αν χρειαστεί διαθέτει χειριστήριο για να το οδηγήσει κάποιος επιβάτης.

To Volocopter είναι ένα από τα πρώτα drone-ταξί
To Volocopter είναι ένα από τα πρώτα drone-ταξί

Ταυτόχρονα η εταιρεία Workhouse παρουσίασε το Surefly. Πρόκειται για ένα αυτόνομο σκάφος μεταφοράς επιβατών οι κατασκευαστές του οποίου υποστηρίζουν ότι είναι πιο σταθερό και ασφαλές από ένα ελικόπτερο. Το drone χρησιμοποιεί οκτώ ανεξάρτητους κινητήρες για να λειτουργεί η έλικα που αποτελείται από ανθρακονήματα.

Δείτε ένα βίντεο για το Surefly:

Το σκάφος διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης φυσικού αερίου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια μαζί με μια εφεδρική μπαταρία για την κίνηση των ηλεκτρικών κινητήρων σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα και ένα βαλλιστικό αλεξίπτωτο που φέρνει με ασφάλεια κάτω από το σκάφος σε περίπτωση ανάγκης.

Το Surefly υπόσχεται απόλυτα ασφαλείς πτήσεις στους επιβάτες του
Το Surefly υπόσχεται απόλυτα ασφαλείς πτήσεις στους επιβάτες του

Τέλος η Boeing παρουσίασε ένα drone μεταφοράς φορτίων που μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους 250 κιλών κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών και να εκτελεί διαφόρων ειδών αποστολές.

Και επί εδάφους…

Μαζί με τα drones τις εντυπώσεις κέρδισε και ένα concept αυτόνομο αυτοκίνητο που παρουσίασε η Toyota. To E-Pallete είναι ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να εξυπηρετήσει διαφορετικές χρήσεις.

Δείτε ένα βίντεο για το E-Palette:

Έτσι, μπορεί να μετατραπεί σε ένα mobile κατάστημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεταφορές ανθρώπων ή προϊόντων αλλά και να γίνει όχημα παροχής υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης (π.χ. ασθενοφόρο).

Αν μη τι άλλο το φουτουριστικό E-Palette εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του
Αν μη τι άλλο το φουτουριστικό E-Palette εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...