402
Ο Αρνό με την κόρη του Ντελφίν, που στα 43 της χρόνια έγινε το νεαρότερο μέλος στην εκτελεστική επιτροπή της LVMH | Reuters

Μπερνάρ Αρνό, ο τρίτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 18:58
Ο Αρνό με την κόρη του Ντελφίν, που στα 43 της χρόνια έγινε το νεαρότερο μέλος στην εκτελεστική επιτροπή της LVMH
|Reuters

Μπερνάρ Αρνό, ο τρίτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 18:58

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, μπήκε στη μικρή λίστα ανθρώπων των οποίων η περιουσία ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια – για την ακρίβεια πλέον διαθέτει περιουσία 100,4 δισ. δολαρίων (88,5 δισ. ευρώ).

Στην ίδια ομάδα λίστα βρίσκονται μόνο ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έχει καθαρή αξία περιουσίας 118,5 δισ. δολάρια (104 δισ. ευρώ) και ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς του οποίου η περιουσία αξίζει 105,5 δισ. δολάρια (93 δισ. ευρώ).

Ο 69χρονος Αρνό είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας με είδη πολυτελείας στον κόσμο.

Στον όμιλο του Αρνό ανήκουν τεράστιες θυγατρικές εταιρείες στον χώρο τον αλκοολούχων ποτών (Belvedere, Hennessy, Moët et Chandon, Dom Pérignon κ.ά.), μερικές από τις πιο γνωστές και ακριβές εταιρείες ρολογιών και χρυσαφικών στον κόσμο (TAG Heuer, Bulgari, Dior), σπουδαίοι οίκοι μόδας (Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan, Givenchy, Kenzo, Marc Jacobs, κ.ά.) και τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων (Sephora, κ.ά.).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η LVMH αύξησε την αξία της μέσα στο 2019 κατά 32 δισ. δολάρια (28 δισ. ευρώ) και είναι με διαφορά η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο.

Το αξιοσημείωτο με τον Μπερνάρ Αρνό είναι ο εντυπωσιακός όσο και σταθερός ρυθμός με τον οποίο πλουτίζει: λόγου χάρη, τον περασμένο Ιανουάριο έβγαλε 4,3 δισ. δολάρια (3,9 δισ. ευρώ) σε μία μόλις ημέρα, όταν οι μετοχές της LVMH σημείωσαν άνοδο 6,9%, ενώ μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου είχε προσθέσει άλλα 3,9 δισ. δολάρια (3,65 δισ. ευρώ)  στην περιούσια του.

Ο γάλλος μεγιστάνας είναι διάσημος και για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 200 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων, μεγάλο μέρος της οποίας κάηκε στην καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Αρνό σπούδασε Μηχανική στο École Polytechnique, που στους αποφοίτους του περιλαμβάνονται τρεις γάλλοι πρόεδροι και τρεις νικητές Νομπέλ.

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στην κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα του, Ferret-Savinel, προτού μπει στη βιομηχανία πολυτελών ειδών.

Το 1973 παντρεύτηκε την Αν Ντεβαβρίν και έκαναν μαζί δύο παιδιά προτού χωρίσουν το 1990.

Εναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε δεύτερη φορά, με την καναδή πιανίστρια Ελεν Μερσιέ, την οποία φημολογείται πως φλέρταρε… παίζοντάς της Σοπέν.

Στο σπίτι του ο Αρνό διατηρεί μια μεγάλη συλλογή από έργα σύγχρονης τέχνης καλλιτεχνών όπως οι Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, Ντάμιεν Χιρστ, Μαουρίτσιο Κατελάν, Αντι Γουόρχολ και Πάμπλο Πικάσο.

Με την τωρινή του σύζυγο έχει τρία παιδιά, ενώ επίσης έχει τον Αντουάν και την Ντελφίν από τον πρώτο γάμο του.

Τον Ιανουάριο η 43χρονη Ντελφίν έγινε το νεαρότερο μέλος στην εκτελεστική επιτροπή της LVMH.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...