402
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιη για εκλογές πριν το καλοκαίρι | ΣΚΑΪ TV

Μπακογιάννη: Ο Κόκκαλης «πήρε δουλειές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 09:21
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Εμφανίστηκε σχεδόν βέβαιη για εκλογές πριν το καλοκαίρι
|ΣΚΑΪ TV

Μπακογιάννη: Ο Κόκκαλης «πήρε δουλειές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 09:21

Την εκτίμηση της ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι δυνατόν να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές πριν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη

«Μπορεί να κάνει εκλογές μέσα στον Ιούνιο. Μπορεί και μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, μέχρι τις 30 του μηνός», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ σε τηλεοπτική της εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ. Με δεδομένο ότι οι Πανελλαδικές (το πρόγραμμα των οποίων ανακοινώθηκε την Πέμπτη, εδώ) ολοκληρώνονται περί τις 20 Ιουνίου, «ανοιχτές» Κυριακές είναι αυτές της 23ης και της 30ης του μήνα.

Η κυρία Μπακογιάννη εξήγησε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι τόσο μεγάλη που ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να το αντέξει. «Δεν νομίζω ότι θα διακινδυνεύσει να μείνει ένα καλοκαίρι μετά από ένα τέτοιο μήνυμα» σημείωσε. «Δεν μπορείς να σταθείς, εδώ βλέπεις την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει ο Πρωθυπουργός και είναι μια πόλη σιδερόφρακτη: άδειοι δρόμοι, ΜΑΤ παντού», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Η πρώην υπουργός καυτηρίασε επίσης και την επιλογή του κ. Τσίπρα να εντάξει τον επιχειρηματία Πέτρο Κόκκαλη και υιό του ιδρυτή του ομίλου Intracom-Intralot Σωκράτη Κόκκαλη, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κόκκαλης δεν ταυτίζεται με τη διαπλοκή είναι η διαπλοκή», τόνισε, για να συμπληρώσει:

«Ο όρος “διαπλοκή” εφευρέθη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τον Σωκράτη Κόκκαλη, όπως λέει ο Μπαμπινιώτης. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι δουλειές πήρε ο “εθνικός προμηθευτής” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», παρατήρησε η κυρία Μπακογιάννη.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου αν ο κ. Κόκκαλης πήρε δουλειές από την κυβέρνηση, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Πήρε. Και επειδή πήρε και επειδή εμείς ξέρουμε ότι πήρε είναι ένα θέμα το οποίο θα το δείτε λίαν συντόμως».

«Εγώ είδα ιδεολόγους Συριζαίους οι οποίοι ήταν “τούρμπο”. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις ήταν “τούρμπο”. Νομίζω ότι θα κοστίσει», εκτίμησε για την υποψηφιότητα του κ. Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής της ΝΔ.

Νωρίτερα, στην παρατήρηση της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου για τις καταγγελλόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ σχέσεις της ΝΔ με τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε:

«Ο Μαρινάκης είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει τα δικά του συμφέροντα. Απεδείχθη περίτρανα ότι ήταν προνομιακός συνομιλητής του κ. Τσίπρα… μέχρι να τσακωθεί με τον κ. Τσίπρα. Οταν ήταν μη τσακωμένος με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας τον θεωρούσε σοβαρό επιχειρηματία ο οποίος δεν είναι κρατικοδίαιτος, αλλά είναι κάποιος που φέρνει τα λεφτά του απ’ έξω. Οταν τσακώθηκε με τον κ. Τσίπρα “ακολουθεί την πολιτική του”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...