198
Ο Τζο Μπάιντεν σε στιγμιότυπο από την προεκλογική εκστρατεία του | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Μπάιντεν για το εμβόλιο της Pfizer: Υπέροχα νέα, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 16:29
Ο Τζο Μπάιντεν σε στιγμιότυπο από την προεκλογική εκστρατεία του
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Μπάιντεν για το εμβόλιο της Pfizer: Υπέροχα νέα, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 16:29

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχολίασε την είδηση σε σχέση με το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μήνες για να υπάρξει εκτεταμένος εμβολιασμός και ότι οι Αμερικανοί πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε συγκεκριμένα: «Τα σημερινά νέα είναι σπουδαία, όμως δεν αλλάζουν το γεγονός. Η σημερινή ανακοίνωση φέρει την υπόσχεση μιας ευκαιρίας να το αλλάξουμε την ερχόμενη χρονιά, όμως το καθήκον που έχουμε τώρα μπροστά μας παραμένει το ίδιο».

«Συγχαίρω τις ταλαντούχες γυναίκες και τους ταλαντούχους άνδρες που συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόοδος και που μας έδωσαν τόσους λόγους για να ελπίζουμε» πρόσθεσε στη δήλωσή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα στις 21 Ιανουαρίου.

«Την ίδια στιγμή είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως θα χρειασθούν ακόμη μήνες πριν τελειώσει η μάχη εναντίον της Covid-19» κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καλωσόρισε επίσης τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Pfizer Inc και την ώθηση που έδωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε καταχώρισή του στο Twitter: «Το χρηματιστήριο ανεβαίνει πολύ, το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Αναφορά για 90% αποτελεσματικότητα. Τόσο σπουδαία νέα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...