• Οταν η Δήμητρα Ματσούκα συνάντησε τον Γιάννη Μπουτάρη

    Υπάρχουν πολλές δύσκολες στιγμές στη ζωή ενός δημάρχου, ιδίως μιας πόλης με τις εντάσεις και τις απαιτήσεις όπως αυτή της Θεσσαλονίκης. Αλλά υπάρχουν και κάτι στιγμές…

     

    Ο Γιάννης Μπουτάρης συνάντησε την ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα. Δεν είναι γνωστό τι είπαν. Αλλά η κυρία Ματσούκα εμφανίστηκε κατενθουσιασμένη, χαρακτηρίζοντας τον συνομιλητής της ως μια όαση στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

     

    Επίσης παρατήρησε πως «δεν μετριέται η ηλικία με αριθμούς, όταν υπάρχει δίψα και αγάπη για τη ζωή και την ουσία της». Βρε τον κυρ Γιάννη

     

     

    View this post on Instagram

     

    Κάνω μια εξαίρεση, ποστάροντας μια φωτογραφία που δεν αφορά άμεσα ή εμμεσα τη δουλειά μου. Κιαυτο γιατί ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε μια όαση στην συνηθως μελαγχολικη ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτής της χώρας.που τόλμησε να κάνει το έναυσμα για μια ποιοτική στροφή ώστε να ξαναγραφτεί η ιστορια της Θεσσαλονικης.Και καποιος που αποδεικνύει ότι δεν μετριεται η ηλικία με αριθμους,όταν υπάρχει δίψα και αγάπη για τη ζωή και την ουσία της.

    A post shared by Dimitra Matsouka (@dimitra_matsouka_official) on

  • H πρώτη φορά της Κατερίνας Νοτοπούλου

    Εκατόν δώδεκα ημέρες. Τόσες είχαν περάσει χωρίς στη Βουλή να ακουστεί η φωνή της Κατερίνας Νοτοπούλου, της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Αύγουστο αλλά περίμενε ως τις 18 Δεκεμβρίου για να κάνει την πρεμιέρα της στην Ολομέλεια, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

     

    Και τι είπε η κυρία Νοτοπούλου μετά από τόσους μήνες αναμονή; Υπερασπίστηκε του έργου της ως διευθύντριας του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήρε προαγωγή στο υφ. Μακ-Θρακ. Στο εν Θεσσαλονίκη γραφείο του Πρωθυπουργού η κυρία Νοτοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ πίστωσε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής της Βορείου Ελλάδας!

     

    «Το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη τελειώνει μέσα στο 2019, ολοκληρώνεται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα η ηλεκτροδότηση, αναπτύσσονται τα εμπορευματικά κέντρα στα λιμάνια. Προχωράμε σε νέα εξυγίανση όλων των έργων, δημιουργούμε τις κοινωνικές δομές, γιατί για εμάς προέχει η ανθρώπινη αξία, δημιουργούμε παντού μητροπολιτικά πάρκα, αναβαθμίζουμε τις απαξιωμένες περιοχές. Το 2019 η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη», ανέφερε για να προσθέσει: «Να τι έκανε το Γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αυτά, και άλλα τόσα που θα κάνει».

     

    Τέλος πάντων, ανούσια πράγματα, αλλά ως πρεμιέρα της νεαρής υφυπουργού στη Βουλή αξίζει η αναφορά, στο πλαίσιο της ιστορικής καταγραφής.

     

    Ιδού και μερικά στιγμιότυπα από την παρουσία της κυρίας Νοτοπούλου στη Βουλή.

  • O Βαρουφάκης δεν ανέχεται να τον διακόπτουν Πατρινοί

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι μάγκας πολιτικός, το ξέρουμε από τότε που βάδιζε με τα πέτσινα στην Ντάουνινγκ Στριτ και φωτογραφιζόταν με τσιπούρες με φόντο την Ακρόπολη όταν έστελνε τη χώρα στα βράχια το 2015. Για να το εμπεδώσουμε λοιπόν είπε να κάνει μια επίδειξη μαγκιάς σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας.

     

    Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε στο κανάλι Super B στο περιθώριο της εκδήλωσης του κινήματός του DiEM25 (MΕΡΑ25, επί το ελληνικότερον).

     

    Κάποια στιγμή όμως σε μια παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «αυτά τα λέει και το ΚΚΕ», ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε. Δεν «ανέχτηκε» όπως είπε ερώτηση του δημοσιογράφου και αποφάσισε να διακόψει τη σύνδεση, έτσι ακριβώς όπως τον διέκοψαν, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του.

     

    Πετώντας τα μικρόφωνα και τα ακουστικά, έφυγε από το πλάνο.

     

    Στη συνέχεια απαίτησε να φύγει και ο δημοσιογράφος του καναλιού που είχε πάει για να καλύψει ομιλία του στην αίθουσα της αγοράς Αργύρη, με την αιτιολογία ότι δεν είχε πρόσκληση…

     

    Διότι ο κ. Βαρουφάκης είναι πολύ μάγκας. Μόνο όταν μιλάει σε περιφερειακά κανάλια, της Πάτρας πχ. Διότι αλλιώς κάθεται και δεν φεύγει από την κάμερα ακόμα και αν τον παρακαλάς.

  • Ντοκουμέντο: Ο Κώστας Καραμανλής δεν κρυώνει

    Οσοι πίστευαν —αφελώς ή χαιρέκακα— ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν είναι της άθλησης, επειδή μια φορά είχε φάει μια γλίστρα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα επίδειξης των ικανοτήτων του και έπειτα είχε φάει ό,τι υπήρχε σε μεζέ στον Μπαϊρακτάρη, βρήκαν τη Νέμεση τους.

     

    Το irafina.gr δημοσιοποίησε μια εικόνα-ντοκουμέντο με τον κ. Καραμανλή στην παραλία της Ραφήνας χειμωνιάτικα, έτοιμο να δαμάσει τα κύματα παρά το δριμύ ψύχος.

     

    Η εικόνα έχει κάτι από Γέτι των Ιμαλαΐων, ας το πούμε Γέτι του Ευβοϊκού, αλλά σε κάθε περίπτωση, πέρα από το αγγελοπουλικό πλάνο, δείχνει το μεγαλείο του πολιτικού άνδρα. Που μπορεί να μη μιλάει, αλλά κολυμπάει.

  • Κάποιος διόρθωσε το ασύντακτο tweet του Καμμένου για τον ΣΚΑΪ

    Ο Πάνος Καμμένος έχει μια έφεση στα tweets, σε μια άλλη ζωή θα ήθελε να είναι αυτός ένας Τραμπ που θα τον φοβούνται οι followers και θα του σφίγγουν το χέρι στρουμπουλοί υπουργοί Αμυνας.

     

    Επειδή μάλιστα είναι οικογενειακό χάρισμα, το παιδί του είχε αναρτήσει μια γραβάτα με πέη. Τώρα ο ίδιος έσπευσε να πάρει θέση για την επίθεση στον ΣΚΑΪ, ίσως και να εξιλεωθεί που κάποτε αναρωτιόταν πώς και δεν έχουν ανατιναχθεί κάποια κανάλια κοντά στον Πειραιά.

     

    Εγραψε λοιπόν ένα tweet. Που προφανώς ήθελε κάποιες παρεμβάσεις…

     

  • Ο Πατούλης είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την Πατούλη

    Η Φαίη Σκορδά ήταν ενθουσιασμένη. Τόσο και οι συνεργάτες της. Αυτοί βέβαια είναι και οι δουλειά τους να δείχνουν ενθουσιασμένοι ακόμα και με τον τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά είχαν στα χέρια τους ένα είδος scoop για τα δεδομένα των πρωινάδικων: το ζεύγος Πατούλη δίπλα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο και με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής —φρέσκο από το χρίσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη— σε εξομολογητική διάθεση.

     

    Είπε λοιπόν ο Γιωργος Πατούλης για τα φτωχικά παιδικά του χρόνια, για εκείνη τη μέρα που του είχαν πει να προσέχει τη γαλοπούλα αλλά του κάηκε —αλήθεια ποια φτωχή οικογένεια έκανε γαλοπούλα τότε;—, για εκείνη την ημέρα που πήγε να κάνει έκπληξη στη Μαρίνα κρατώντας λουλούδια πίσω από την πλάτη του αλλά του είχε μείνει μόνο η ζελατίνα —μιλάμε για Καζανόβα.

     

    Αλλά εκεί που η τηλεοπτική παρουσία του ζεύγους που θέλει να διοικήσει την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας απογειώθηκε ήταν όταν η κυρία Πατούλη εξήγησε ότι ο κ. Πατούλης είναι «ο Τζορτζ Κλούνεϊ της καρδιάς μου». Και μετά έδωσε την ελπίδα σε όλες της τηλεθάτριες. Οτι ο άνδρας τους θα μπορούσε να είναι για αυτές ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

  • Η ανακοίνωση της επίσκεψης της Γεροβασίλη γράφει Φάληρο και όχι ΣΚΑΪ

    Επρεπε να το έχουμε καταλάβει από το πρωί, όταν ο Νίκος Βούτσης βγήκε τηλεφωνικά –και θεσμικά ως Πρόεδρος της Βουλής– στον ΣΚΑΪ και έδωσε τη γραμμή υπέρ του εμπάργκο που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν», είπε ο κ. Βούτσης όταν ρωτήθηκε αν ο αποκλεισμός του καναλιού από το Μαξίμου συνιστά στοχοποίηση με τραγικές παρενέργειες.

     

    Η Ολγα Γεροβασίλη δεν μπορούσε, βέβαια, να μείνει σε ένα τηλεφώνημα. Επρεπε να πάει στον ΣΚΑΪ. Εκ της θέσεώς της, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έπρεπε να πάει στο σημείο της έκρηξης. Και από εκεί έκανε δηλώσεις υπέρ της Δημοκρατίας και έπειτα εκδόθηκε και σχετικό δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

     

    Τι έγραφε στον τίτλο το δελτίο Τύπου;

     

    «Δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη για τη βομβιστική ενέργεια στο Φάληρο». Οχι στον ΣΚΑΪ, στο «Φάληρο».

     

    Διότι ούτε η κυρία Γεροβασίλη –η οποία προ διετίας βαριανασαίνοντας μάς απειλούσε με τα χιλιάδες παιδάκια που θα μείνουν χωρίς παιδικούς σταθμούς επειδή είχε καταρρεύσει ο διαγωνισμός-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες– δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον ΣΚΑΪ. Δεν αντέχει καν να δει το όνομά της και το όνομα του καναλιού στην ίδια φράση, στον ίδιο τίτλο.

     

    Αλλά ας μη μείνουμε μόνο στον τίτλο, ή στην πρώτη παράγραφο. Δείτε όλο το δελτίο Τύπου:

    Ο ΣΚΑΪ αναφέρεται «en passant», που λένε και οι Γάλλοι. Συμπτωματικά. Η κυρία Γεροβασίλη έκανε «δηλώσεις» και αυτές έγιναν «έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”». Κάτι σαν «περνούσα μια βόλτα από τη γειτονιά μωρέ να πω κάτι για τη Δημοκρατία και, α, να σου και τα κτίρια αυτού του μπλιαχ καναλιού που δεν θέλω να το βλέπω δίπλα στο όνομά μου»…

  • H Εύα Καϊλή τσακώνεται με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο

    Για να καταλάβετε πόσο ωραία ατμόσφαιρα έχουν στο ΚΙΝΑΛ, με τα ψηφοδέλτια, τους μικροεγωισμούς και τους μεγαλοϊδεατισμούς, χαρακτηριστικό είναι το εξής: η Εύα Καϊλή θύμωσε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο!

     

    Μιλάμε τώρα για κορυφαία πολιτικά μεγέθη: η μία ευρωβουλευτής της Ελιάς που θα ήθελε να ξαναβάλει στην Ευρωβουλή αλλά η Φώφη δεν την αφήνει, ο άλλος μακάρι να ήξερε τι θέλει.

     

    Τέλος πάντων, βγήκε ο κ. Θεοχαρόπουλος στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ και μίλησε για «Καμμένους των Πρεσπών» που δεν είναι στη ΔΗΜΑΡ και μετά φρόντισε να επιτεθεί στην κυρία Καϊλή, για την οποία είπε ότι είναι απαράδεκτη η θέση της κατά της Συμφωνίας, ιδίως από τη στιγμή που θεωρείται πιθανή υποψήφια της παράταξης στη Θεσσαλονίκη.

     

    Η απάντηση της κυρίας Καϊλή ήρθε μέσω Twitter. Με μια φατσούλα και μια μπηχτή ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν συμφωνεί τελικά με το ΚΙΝΑΛ

  • Μια περίεργη απάντηση του Σκανδαλίδη στο ερώτημα ποιος κάνει «κουμάντο» στο ΚΙΝΑΛ

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτό που αποκαλούμε βαθύ ΠΑΣΟΚ, καραμπινάτο, αρχετυπικό —μια ζωντανή ηχώ των παπανδρεϊκών μεγαλείων αλλά και του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Και στα 65 του θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, εξ ου και το γεγονός ότι έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ.

     

    Συνήθως τέτοιες συνεντεύξεις είναι κάπως βαρετές. Θα πει ο κ. Σκανδαλίδης -και ο κάθε κ. Σκανδαλίδης- ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν και ότι τελικά θα υπάρξει «επαναπατρισμός» ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ, θα επαναλάβει το αίτημα για στρατηγική ήττα του Τσίπρα, θα παπαγαλίσει και το νηπιακό σύνθημα ότι «ο Τσίπρας παίρνει 10 και δίνει ένα» και κάπως έτσι θα πάμε στην επόμενη.

     

    Οχι όμως στη συνέντευξη που έδωσε στον Αγγελο Κωβαίο για το reporter.gr και στην οποία ρωτήθηκε κάποια στιγμή για τη θεωρία ότι ουσιαστικά κουμάντο στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς δεν κάνει η Φώφη Γεννηματά (που βέβαια δεν αμφισβητείται) αλλά η λεγόμενη «παλαιά φρουρά» στην οποία περιλαμβάνεται και αυτός.

     

    Η απάντηση του κ. Σκανδαλίδη δεν είναι αυτή που θα ανέμενε κανείς.

     

    Την παραθέτω αυτούσια:

     

    «Πρώτα – πρώτα για όσους με γνωρίζουν καλά και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι λίγοι, η λέξη κουμάντο μου είναι ξένη και αποκρουστική. Κουμάντο κάνω μόνο στον εαυτό μου, ούτε καν στη γυναίκα μου και στο γιό μου, όχι και στο κόμμα μου. Όχι ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες ή προβλήματα. Και ότι απαιτούνται δομές που πρέπει ξεκινώντας από τη βάση θα προσδιορίσουν την τελική μορφή ενός νέου κυριολεκτικά φορέα. Αυτό τώρα θα γίνει εξ αντικειμένου αμέσως μετά τις εκλογές. Όμως, ήδη μια νέα γενιά έχει βγει το προσκήνιο και παίζει σημαντικό ρόλο. Στην Κεντρική Επιτροπή, στις περιφερειακές οργανώσεις, στα ψηφοδέλτια που συγκροτούνται, στα ΜΜΕ που εμφανίζονται αρκετά στελέχη και εδώ και στην περιφέρεια. Με πρώτο βέβαια τον Γραμματέα του Κινήματος που αποτελεί την πιο ορατή και καλύτερη απόδειξη».

     

    Διαβάσατε κάπου το όνομα της κυρίας Γεννηματά στην απάντηση; Οτι κάνει αυτή «κουμάντο» στο ΚΙΝΑΛ; Ή ότι η παλαιά φρουρά δεν κάνει κουμάντο; Το «θα τα πούμε μετά τις εκλογές» είναι ένα μήνυμα. Νομίζω προς τη Φώφη…

  • Η Νοτοπούλου το βρήκε: Την πολεμούν γιατί είναι γυναίκα

    Σε μια χώρα όπου το «Καλημέρα, τι κάνεις;» καταγγέλλεται ως σεξισμός, είναι πολύ εύκολο να βρει και η Κατερίνα Νοτοπούλου, η δημοτική υπάλληλος που έγινε διευθύντρια του γραφείου Τσίπρα Θεσσαλονίκης, που έγινε υφ. Μακεδονίας-Θράκης, μια δικαιολογία γιατί όλοι την επικρίνουν. Είναι επειδή είναι γυναίκα.

     

    Η κυρία Νοτοπούλου, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του ευεργέτη Πρωθυπουργού, δήλωσε -πού αλλού;- στη φιλόξενη συχνότητα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο»: «Δέχομαι πόλεμο επειδή είμαι γυναίκα, δεν έχω ακούσει κάποιον να λέει “δεν τα κάνει ή δεν τα λέει καλά”, αλλά μία σειρά από παραφιλολογίες ή χυδαιότητες… όχι σοβαρή κριτική για πεπραγμένα είτε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη είτε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Αυτό δείχνει πολλά».

     

    Δεν έχει άδικο η κυρία Νοτοπούλου. Κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι καλό που έβαψε το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Ή που πήγε να δει από κοντά τη γέφυρα στην Καβάλα που έπεσε.

  • Ο Γκλέτσος ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία χορεύοντας τσάμικο

    Στη Γαλλία όλα τελειώνουν με ένα τραγούδι. Στον κόσμο του Απόστολου Γκλέτσου όλα αρχίζουν και τελειώνουν με ένα χορευτικό. Είτε τον καλούν στα σκηνοθετημένα γλέντια της τηλεόρασης, από το «Στην υγειά μας» μέχρι το «Ολοι οι καλοί χωράνε», είτε κάνει πολιτικές παρεμβάσεις, ο ηθοποιός, που έγινε πολιτικός, που έγινε δήμαρχος Στυλίδας, που θέλει να γίνει περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, χορεύει.

     

    Ετσι έκανε και τώρα για να εγκαινιάσει την προεκλογική εκστρατεία του για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την οποία θα διεκδικήσει με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και με προσόν, μεταξύ άλλων, τις χορευτικές του ικανότητες.

     

    Οπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε στον Γοργοπόταμο όπου ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, την εκδήλωση ο κ. Γκλέτσος την ξεκίνησε με ένα λεβέντικο χορό, σήμα κατατεθέν της Ρούμελης, για την οποία υπόσχεται ότι θα δώσει τα πάντα «για να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει…»

  • Ο Τσίπρας παίζει με το κομπολόι του στη Βουλή

    Το ότι το Κοινοβούλιο έχει χαρακτηριστικά καφενείου τα τελευταία χρόνια κάπου το είχαμε υποψιαστεί. Κάτι οι τσακωμοί με μπινελίκια του πεζοδρομίου –«Γελοίε» – «Τσόκαρο» το τελευταίο περιστατικό (εδώ)– κάτι οι κατώτερες του επιπέδου Πρωθυπουργού της χώρας δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Πέτρο Τατσόπουλο (εδώ) έχουν υποβαθμίσει το Κοινοβούλιο σε μια αίθουσα ανταλλαγής ύβρεων και ανυπόστατων ισχυρισμών.

    Τώρα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που εικονογράφησε όλο αυτό το σκηνικό. Στη συζήτηση που έγινε την Τετάρτη για τον Προϋπολογισμό, ο Πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε να χαλαρώνει στην καρέκλα του παίζοντας με το ευμέγεθες κομπολόι του – μια εμβληματική πλέον εικόνα καφενειακού τύπου.

    Βέβαια, να μην τον αδικούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας. Μπορεί να επιστράτευσε το κομπολόι του για να αντέξει στον πειρασμό να κοιτάει και να παίζει με το κινητό του, όπως τον κατηγόρησε τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

  • Ο Τσακαλώτος άλλαξε σακίδιο!

    Πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αλλά εδώ μιλάμε για μια ιστορική εξέλιξη: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εγκατέλειψε το περίφημο κόκκινο σακίδιο με το αρκουδάκι που τον συνοδεύουν τόσα χρόνια στις δύσκολες μάχες που δίνει για την ελληνική οικονομία.

     

    Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε στη Βουλή την Τετάρτη με ένα μαύρο, πιο επαγγελματικό και σαφώς λιγότερο γλυκούλι σακίδιο στην πλάτη.

     

    Τι μεσολάβησε; Δύο εικόνες, με ημερομηνίες 6 Δεκεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου, δεν μας αφήνουν περιθώριο παρά να σκεφτούμε ότι ο Ευκλείδης πήγε στη Νέα Υόρκη για το συνέδριο «Ιnvest in Greece» –και για να επισκεφθεί τον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ (βλέπε άλλη Βαβέλ, πιο κάτω)– και τελικά επένδυσε ο ίδιος σε μια καινούργια τσάντα.

    [εδώ ο Ευκλείδης στη Βουλή την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου}

    [Και εδώ ο Ευκλείδης πάλι στη Βουλή την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου]

     

    Κάποιος κακεντρεχής, οι δηλώσεις του οποίου δεν με εκφράζουν, θα μπορούσε να πει ότι αφού ο κ. Τσακαλώτος δεν έφερε κάποια επένδυση στη χώρα από τη Νέα Υόρκη, έφερε ένα σακίδιο.

  • Οι βουλευτές νίκησαν τον Παναθηναϊκό

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να κερδίζει Παναθηναϊκούς ακόμα και στο τάβλι –αν υπάρχει γαβρόμετρο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ σε νεότερη ενημέρωση) το έχει τερματίσει.

     

    Ετσι, ως παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Βουλής ο κ. Λοβέρδος πανηγύρισε τον θρίαμβο με (89-85) επί των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης για να τιμηθεί ο Μιχάλης Κυρίτσης, βετεράνος προπονητής του αθλήματος.

     

    Ο κ. Λοβέρδος φρόντισε να κρατήσει και το ροζ φύλλο αγώνα, αποδεικτικό μιας ακόμη ήττας του Παναθηναϊκού.

  • Νατάσα Παζαΐτη, Ιωάννα Λίλη και άλλες κυρίες της ΝΔ στο τραπέζι της Μαρέβα

    Τα Χριστούγεννα έρχονται, το συνέδριο της ΝΔ έρχεται, το ίδιο και οι εκλογές –έρχονται.

     

    Ετσι, προκειμένου να συσφιχτούν οι σχέσεις των γυναικών της Νέας Δημοκρατίας (προσοχή: όχι των υποψηφίων αλλά των υπερήφανων συζύγων των γενναίων ανδρών του κόμματος) οι κυρίες της παράταξης βρέθηκαν την Τρίτη σε ένα τραπέζι που τους παρέθεσε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου, στο ξενοδοχείο «New» της Ναυάρχου Νικοδήμου στο κέντρο της Αθήνας.

     

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεύμα περιελάμβανε φιλέτο, τάρτες λαχανικών και σολομό! Και στο τέλος οι καλεσμένες έλαβαν ένα δωράκι από τα Zeus & Dione της κυρίας Μητσοτάκης.

    Ανάμεσα στις καλεσμένες ήταν η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η Ιωάννα Λίλη, σύζυγος του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, και η Ελισάβετ Κατσαμάκη, σύζυγος του Σίμου Κεδίκογλου.

     

  • Ο Τσακαλώτος ψάχνει επενδυτές στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη

    Αν για κάτι είναι γνωστός ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πέραν τον λεκτικών του ακροβασιών, είναι η λατρεία του για τον ΠΑΟΚ. Οποτε μπορεί πηγαίνει στην Τούμπα –στις σουίτες του Ιβάν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας–, στο γραφείο του έχει ένα έμβλημα του Δικεφάλου του Βορρά, συχνά τσιτάρει Πάμπλο Γκαρσία, τον εμβληματικό ουρουγουανό χαφ που άφησε εποχή για τις μπουνιές του στον Ριβάλντο.

     

    Υπό αυτό το πρίσμα, η επίσκεψή του στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη δεν ήταν απλά επιβεβλημένη, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του καθώς προσπαθούσε να προσελκύσει επενδυτές για τη χώρα μας στο πλαίσιο του συνεδρίου «Invest in Greece»· ήταν ένα είδος προσκυνήματος.

     

    Μάλιστα, όπως μας ενημερώνουν τα στελέχη του συνδέσμου, ο κ. Τσακαλώτος τους επισκέφτηκε απροειδοποίητα στα νέα τους γραφεία και ενώ προηγουμένως είχε πάει στα παλιά και δεν τους βρήκε.

     

    Τους είπε δε ότι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα χωρίς να επισκεφτεί τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. Να γυρνούσε και με καμιά επενδυσούλα καλά θα ήταν. Αλλά αυτά είναι πιο  δύσκολες δουλειές…

     

  • O Αδωνις μιλάει για τα σκυλιά και αποκαλεί την Ακρίτα «κομπλεξική»

    Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, τη γράψαμε και εδώ (βλέπε Βαβέλ πιο κάτω): Η Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη φιλοξένησε μια ειδική εκδήλωση κατά την οποία παιδιά διάβασαν σε σκυλιά κείμενα σε αρχαία ελληνικά.

     

    Οπως αναμενόταν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στόχος της χλεύης του Twitter, όπου άλλωστε, εκτός από τους αυτόνομους haters υπάρχει και ο γνωστός μηχανισμός των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβαν ευχαρίστως τη δουλειά.

     

    Ακολούθησε όμως και ένα άρθρο της Ελενας Ακρίτα στα «Νέα» της Τρίτης υπό τον τίτλο «Ο Αδωνις διδάσκει Αι-σκύλο» (εδώ, για τους συνδρομητές). Η δημοσιογράφος-συγγραφέας προφανώς ξεπέρασε την εμμονή της με τον Σεφερλή, αναλαμβάνοντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ· είναι και αυτό μια θεραπεία.

     

    Τέλος πάντων, ο κ. Γεωργιάδης, βγήκε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, στους «Αταίριαστους» του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου. Και αφού είπε όσα οφείλει να πει ως ηγετικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον Πετσίτη κλπ), ρωτήθηκε για «το θέμα με τα σκυλιά».

     

    Εκεί ο κ. Γεωργιάδης έγινε πολύ πιο προσωπικός. Σχολίασε πόσο πίσω είμαστε δυστυχώς ως χώρα σε ορισμένα θέματα και στάθηκε πρωτίστως στον παιδαγωγικό χαρακτήρα της εκδήλωσης:

     

    «Προφανώς δεν διαβάσαμε στα σκυλιά αρχαία ελληνικά για να μάθουν οι σκύλοι αρχαία ελληνικά. Θλίβομαι. Αυτή η μέθοδος –read, όπως λέγεται, δηλαδή να διαβάζουν παιδιά σε σκυλιά και σε γατιά– γίνεται σε άλλες χώρες, στον Καναδά και στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και τα υπουργεία Υγείας, διότι έχουν γίνει μελέτες ότι τα παιδιά διαβάζοντας σε ζώα δεν έχουν άγχος, δεν έχουν κάποιον να τους κρίνει και άρα μπορούν πολύ ευκολότερα να καταλάβουν το κείμενο και να δεθούν με το κείμενο. Και φυσικά στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν μόνο παιδιά της Ελληνικής Αγωγής, ήταν και πρόσκοποι κλπ. Είχαν φέρει και ένα σκυλί με τρία πόδια για να δουν τα παιδιά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

     

    »Ολα αυτά κατήντησαν στην Ελλάδα ένα τρολάρισμα του Πολάκη και ένα εμετικό άρθρο της Ελενας Ακρίτα σήμερα στα “Νέα”. Που το παίζει και σπουδαία, μορφωμένη… Μια κομπλεξική γυναίκα»…

     

    «Η Ακρίτα;» τον ρώτησε ο Χρήστος Κούτρας.

     

    «Φοβερά κομπλεξική» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, για να συνεχίσει: «Απίστευτα γεμάτη κόμπλεξ».

     

    Εκεί ψέλλισε κάτι ο Κώστας Σκανδαλίδης που ήταν δίπλα του: «Ελα σταμάτα»…

    Αλλά ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε καμία όρεξη να σταματήσει: «Για να γράψεις άρθρο σαν κι αυτό που έγραψε η κυρία Ακρίτα στα “Νέα» για κάτι που αφορά παιδιά, πρέπει να είσαι άνθρωπος γεννημένος μόνο με κόμπλεξ, από πάνω ως κάτω. Αρα δείχνουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να δεχτούμε κάτι που δείχνει πρόοδο».

     

    Είπε ο Αδωνις ότι είμαστε οπισθοδρομική κοινωνία. Ο Αδωνις…

  • Ο Νικολόπουλος σπάει τα κοντέρ φορώντας κίτρινο γιλέκο στην τηλεόραση

    Κάποιοι θα το έχετε δει στο ζάπινγκ. Ο θεολόγος, ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας (πρώην Ανεξάρτητος Ελληνας και πιο πρώην Νεοδημοκράτης) και ιδρυτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος έχει δικό του τοκ σόου στο Kontra με τίτλο «Το Μαξίμου ακούει;».

     

    Δεν ξέρω αν το Μαξίμου ακούει, αλλά το Ελιζέ ΠΡΕΠΕΙ να ακούσει μετά την παρέμβασή του την Κυριακή. Διότι ο κ. Νικολόπουλος, μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου εδώ και περίπου 30 χρόνια (ένα μπράβο στους πατρινούς ψηφοφόρους του) και υφυπουργός Εργασίας ένα φεγγάρι, ύστερα από μια καταπληκτική έμπνευση του Αντώνη Σαμαρά το 2012, εμφανίστηκε στο γυαλί φορώντας κίτρινο γιλέκο.

     

    Ακόμα και αν προσπεράσεις το οπτικό σοκ –ο κ. Νικολόπουλος πάντρεψε το κίτρινο γιλέκο με μια γκρίζα γραβάτα– το ωραίο είναι ότι ο θεολόγος-βουλευτής-παρουσιαστής επέλεξε να το φορέσει μόλις στο τρίτο μέρος της εκπομπής του και αφού διάφοροι καλεσμένοι είχαν αρχίσει να φορούν τα δικά τους ζητώντας –τι άλλο;– να τους διαγράψουν τα χρέη. «Εγώ το φοράω για παν ενδεχόμενο» είπε ο σοφός Αχαιός.

     

    Τι ζούμε…

  • Τα μπλε κορδόνια και οι κόκκινες κάλτσες του Σταύρου Θεοδωράκη

    Ολοι περίμεναν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη (εδώ).

     

    Κάτι οι φήμες ότι οι δυο τους είναι σε μια συνεννόηση σχετικά με μια μετεκλογική –ή προεκλογική;– συνεργασία (εδώ), κάτι οι περιπέτειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι ήθελαν να τους δουν κάτι να κάνουν με πολιτικό νόημα για να πιάσουν ξανά το νήμα.

     

    Τελικά το μόνο που είχε νόημα ήταν τα κορδόνια και οι κάλτσες του επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος είπε να πάει στην παρουσίαση φορώντας κόκκινες κάλτσες και μποτάκι με μπλε κορδόνια.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν το άφησε ασχολίαστο. Αφού το παρατήρησε ευχήθηκε με νόημα στο εξής να αυξήσει το μπλε και να μειώσει το κόκκινο.

     

    Ο κ. Θεοδωράκης δεν συνέχισε τα χρωματολογικά τεστ, αλλά απάντησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόσεξε πως στο πέτο του φορούσε καρφίτσα στο σχήμα του νησιού της Κρήτης από το οποίο κατάγονται και οι δύο. «Τη φοράω για να συμβολίσω την κατεύθυνση, ότι με τόλμη προχωράμε απέναντι στο μέλλον και όχι με συνεχείς υποχωρήσεις», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.




text
  • Ναι, ναι, όλοι για τη μνήμη των νεκρών ενδιαφέρονται…


    28 Μαρτίου 2024, 10:18