193
Η Εφη Αχτσιόγλου, που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς | George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Δεν θα γίνουμε σοσιαλδημοκράτες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζοσπαστική Αριστερά

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2019, 12:34
Η Εφη Αχτσιόγλου, που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς
|George Vitsaras / SOOC

Αχτσιόγλου: Δεν θα γίνουμε σοσιαλδημοκράτες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζοσπαστική Αριστερά

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2019, 12:34

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν προσπαθεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, τονίζει η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία προσθέτει ότι το κόμμα επιθυμεί τη συμπόρευση με όσες πολιτικές δυνάμεις αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ακόμη ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική θέση του κυβερνώντος κόμματος, υπογραμμίζει «ήταν και είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν διεκδικεί να γίνει ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι η συμπόρευση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ αφήνει ένα κενό σε αυτόν τον πολιτικό χώρο».

Αυτό που επιζητά ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η συμπόρευση με όσες πολιτικές δυνάμεις αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές για να μπει ένας φραγμός στην άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη», συμπληρώνει.

Σε ερώτημα πάντως για τα σενάρια που την θέλουν ακόμη και υποψήφια για την Ευρωβουλή, η Εφη Αχτσιόγλου μάλλον αφήνει ένα μικρό παραθυράκι: «Όσοι έχουμε στρατευθεί στην πολιτική με την Αριστερά, δεν ακολουθούμε ατομικούς σχεδιασμούς. Σε σχέση με τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών, οφείλω να σας πω ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση μέχρι στιγμής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...