703
Η Γκουίνεθ Πάλτροου, 50 ετών, ακούει ατάραχη την ετυμηγορία | Rick Bowmer/Pool via REUTERS

Αθώα η Γκουίνεθ Πάλτροου σε μια δίκη με σκι (και ολίγη από σεξουαλική επίθεση)

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 12:02
Η Γκουίνεθ Πάλτροου, 50 ετών, ακούει ατάραχη την ετυμηγορία
| Rick Bowmer/Pool via REUTERS

Αθώα η Γκουίνεθ Πάλτροου σε μια δίκη με σκι (και ολίγη από σεξουαλική επίθεση)

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 12:02

Ηταν μια δίκη που λάτρεψαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης (media) αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media): πόσο συχνά έχεις την ευκαιρία να έχεις μια οσκαρική ηθοποιό στο εδώλιο; Ομως η δικαστική περιπέτεια της Γκουίνεθ Πάλτροου έληξε χωρίς περισσότερα δράματα. H 50χρονη αστέρας του Χόλιγουντ, βραβευμένη με Οσκαρ για το φιλμ «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (1998), κρίθηκε αθώα από δικαστήριο της Γιούτα. Η Πάλτροου κατηγορήθηκε από έναν συνταξιούχο οπτικό, τον Τέρι Σάντερσον, ότι τον είχε τραυματίσει κάνοντας σκι το 2016.

Η Πάλτροου, ηθοποιός πάντα, εμφανίστηκε εντελώς ανέκφραστη την ώρα που ανακοινώθηκε η ετυμηγορία. Στη συνέχεια, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, αν και πρώτα έκανε μια στάση από την πλευρά που καθόταν ο Σάντερσον. Του ευχήθηκε «να είναι καλά», με εκείνον να της απαντάει «σε ευχαριστώ αγαπητή μου», όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τη δίκη.

Ο 76χρονος καλείται να πληρώσει αποζημίωση ενός δολαρίου – την οποία αξίωσε συμβολικά η πλευρά της ηθοποιού– καθώς και τα νομικά της έξοδα.

Η Πάλτροου με τον άνθρωπο που την κατηγόρησε για το ατύχημα του σκι, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου (Rick Bowmer/Pool via REUTERS)

Ο Σάντερσον χαρακτήρισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου «απογοητευτική», υποστηρίζοντας ότι το γεγονός πως η Πάλτροου είναι διάσημη τη βοήθησε να αθωωθεί.

Από την πλευρά της, σε ανάρτησή της στο Instagram, η 50χρονη σταρ ευχαρίστησε τον δικαστή και τους ενόρκους, γράφοντας πως «αισθάνθηκα ότι το να συναινέσω σε μια ψευδή αξίωση έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου».

H υπόθεση που εκδικάστηκε στο Παρκ Σίτι της Γιούτα ήταν από αυτές που συχνά φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ –απλώς δεν είναι συχνό να κατηγορείται κάποιος τόσο διάσημος, μια ηθοποιός με τόσα βραβεία και επιτυχίες και βέβαια μια επιχειρηματική δραστηριότητα που επίσης την έχει κάνει θέμα συζήτησης παγκοσμίως.

Η αντιδικία αφορούσε ένα ατύχημα σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στη Γιούτα: η Πάλτροου και ο Σάντερσον συγκρούστηκαν με συνέπεια ο δεύτερος να υποστεί διάσειση και να σπάσει τέσσερα πλευρά. Ο Σάντερσον υποστήριξε ότι εξαιτίας του ατυχήματος υπέστη εγκεφαλική βλάβη και για αυτό τον λόγο αξίωνε αποζημίωση των 300.000 δολαρίων από τη Πάλτροου.

Επίσης ο Σάντερσον υποστήριξε ότι δεν ήξερε ποια ήταν η γυναίκα με την οποία είχε συγκρουστεί και πως αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν η διάσημη ηθοποιός. Κατήγγειλε ότι η Πάλτροου έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα από πίσω του και έπεσε πάνω του. Στη συνέχεια, έφυγε από το σημείο, ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πέσει κάτω αναίσθητος.

Ο δικηγόρος της Πάλτροου εξηγεί πώς έγινε το ατύχημα και πώς δεν έφταιγε η πελάτισσά του (Reuters)

Η πλευρά της Πάλτροου ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Σάντερσον που συγκρούστηκε με την ηθοποιό και εν τέλει και οι δύο τους έπεσαν κάτω. Σύμφωνα με τον άτυπο «νόμο» του σκι, ο σκιέρ που έρχεται από πίσω είναι υπαίτιος σε περίπτωση ατυχήματος.

Η δίκη ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και είχε πολλά σημεία που έγιναν –κατά το λεξιλόγιο του Διαδικτύου– viral.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Γκουίνεθ Πάλτροου έφτασε στο σημείο να περιγράψει τη σύγκρουση με τον Σάντερσον σχεδόν σαν να ήταν σεξουαλική επίθεση.

«Εκανα σκι με τα δύο παιδιά μου, όταν δύο άλλα σκι μπήκαν ανάμεσα στα δικά μου, ανοίγοντας τα πόδια μου. Στη συνέχεια, ένα σώμα πίεζε το δικό μου και ακούστηκε ένα περίεργο μουγκρητό. Και οι δύο πέσαμε κάτω και ο Σάντερσον ήταν από πάνω μου», είπε μεταξύ πολλών άλλων η ηθοποιός σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια όχι μόνο να δείξει ότι δεν ήταν αυτή υπαίτια για το ατύχημα, αλλά και ότι ο συνταξιούχος ενδεχομένως κάτι άλλο να ήθελε.

 

«Είπες στον Σάντερσον “με χτύπησες στη γ… πλάτη” μετά τη σύγκρουση;» ρώτησε ένας από τους δικηγόρους σε μια άλλη περίσταση. Η Γκουίνεθ τότε απλά χαμογέλασε και ζήτησε συγγνώμη για τη βρισιά που χρησιμοποίησε.

Εδώ που τα λέμε, ο Σάντερσον δεν είχε και πολλή τύχη απέναντι στη νομική ομάδα της Πάλτροου. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και η δικηγόρος του, η Κρίσταν Βαν Ορμαν, εμφανίστηκε να θαυμάζει την Πάλτροου και να χάνει τα λόγια της μπροστά της. Αντί να προσπαθήσει να στριμώξει την Πάλτροου, η δικηγόρος του Σάντερσον εξέφρασε τον θαυμασμό της για το ύψος της, τη ρώτησε για το στιλ της και για τη φιλία της με την Τέιλορ Σουίφτ!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...