194
Ο Σάντσεθ μπορεί να μίλησε στον ΟΗΕ, αλλά απέδειξε πως δεν γνωρίζει τον τόπο προέλευσης των τοπικών ισπανικών εδεσμάτων | Reuters

«Ασχετος» ο Πέδρο Σάντσεθ επειδή μπέρδεψε το χαμόν με το ζαμπόν

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2019, 18:42
Ο Σάντσεθ μπορεί να μίλησε στον ΟΗΕ, αλλά απέδειξε πως δεν γνωρίζει τον τόπο προέλευσης των τοπικών ισπανικών εδεσμάτων
|Reuters

«Ασχετος» ο Πέδρο Σάντσεθ επειδή μπέρδεψε το χαμόν με το ζαμπόν

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2019, 18:42

Ο ισπανός πρωθυπουργός μπέρδεψε το χαμόν που παράγεται στην περιοχή της Εξτρεμαδούρα με το κοινό ζαμπόν, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Αναστάτωση προκλήθηκε, σύμφωνα με την Guardian, στην τοπική κοινωνία της Εξτρεμαδούρα, όταν ο Πέδρο Σάντσεθ, σε μια έκθεση μπέρδεψε το βραβευμένο χαμόν της περιοχής με το ζαμπόν.

Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε: «Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όταν ο Κινέζος Πρόεδρος επισκεφθεί την Ισπανία θα του δοθεί ένα πιάτο χαμόν σεράνο από την Εξτρεμαδούρα».

Το ζήτημα είναι ότι η περιοχή φημίζεται για τον χαμόν ιμπέρικο, η αξία του οποίου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 110 δολάρια/κιλό.

Μια τοπική αγροτική οργάνωση, η Asaja Extremadura, χαρακτήρισε τον Πέδρο Σάντσεθ ως «γαστρονομικά και πολιτιστικά αμόρφωτο».

Οι Ισπανοί παράγουν τέσσερα είδη χαμόν ιμπέρικο: το χαμόν ιμπέρικο πάτα νέγκρα που θεωρείται το κορυφαίο, το χαμόν ιμπέρικο ντε μπεγιότα, το χαμόν ιμπέρικο ντε κάμπο και το χαμόν ιμπέρικο ντε θέμπο.

Το χαμόν ιμπέρικο προέρχεται από μαύρα γουρούνια που εκτρέφονται σε ειδικό περιβάλλον και τρώνε ειδικό χορτάρι και βελανίδια, σε αντίθεση με το χαμόν σεράνο (το κοινό ζαμπόν) που προέρχεται από τα απλά γουρούνια της φάρμας.

Οι Ισπανοί, μάλιστα, λατρεύουν το χαμόν, αφού ο πληθυσμός των γουρουνιών (50 εκατομμύρια) υπερβαίνει τους πολίτες της χώρας (46 εκατομμύρια).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...