180
Φωτογραφία Αρχείου από το κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander | Shutterstock

Ασκήσεις με προσομοίωση πυρηνικών επιθέσεων έκανε η Μόσχα στο Καλίνινγκραντ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 14:02
Φωτογραφία Αρχείου από το κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander
|Shutterstock

Ασκήσεις με προσομοίωση πυρηνικών επιθέσεων έκανε η Μόσχα στο Καλίνινγκραντ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 14:02

Ασκήσεις με προσομοίωση πυρηνικών επιθέσεων ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στον δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Πούτιν φαίνεται πως θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς τη Δύση μετά και τις προειδοποιήσεις του για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Την Τετάρτη η Ρωσία διενέργησε ασκήσεις προσομοίωσης «ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας, δήλωσε συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δυνάμεις του Πούτιν ασκήθηκαν με μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους που μιμούνται εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση σύμφωνα και με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να κάνουν το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων πιο «προσιτό» στο κοινό, ανέφεραν οι Moscow Times.

Μετά την πραγματοποίηση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε ελιγμό για να αλλάξει θέση προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανά αντίποινα», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...