203
Ο αμερικανός επιτελάρχης, στρατηγός Μαρκ Μίλι στην συνέντευξή Τύπου της Πέμπτης | REUTERS/Kevin Lamarque

Αρχηγός Γενικού Επιτελείου ΗΠΑ: Δύσκολο να εκδιωχθούν, αδύνατο να νικήσουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 10:55
Ο αμερικανός επιτελάρχης, στρατηγός Μαρκ Μίλι στην συνέντευξή Τύπου της Πέμπτης
|REUTERS/Kevin Lamarque

Αρχηγός Γενικού Επιτελείου ΗΠΑ: Δύσκολο να εκδιωχθούν, αδύνατο να νικήσουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2023, 10:55

Η Ρωσία δεν πρόκειται να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με στρατιωτικά μέσα, επέμεινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι, την ίδια ώρα ωστόσο, εκτίμησε πως είναι  απίθανο να καταφέρει το Κίεβο να εκδιώξει τη ρωσική μπότα από το ουκρανικό έδαφος.

«Αυτός ο πόλεμος δεν θα κερδηθεί με στρατιωτικά μέσα από τη Ρωσία», δήλωσε ο στρατηγός Μίλι σε δημοσιογράφους ύστερα από τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, στην οποία εκπροσωπούνται περίπου 50 χώρες που παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.

Οι αρχικοί στόχοι της Μόσχας, που περιελάμβαναν την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης, «δεν είναι εφικτοί με στρατιωτικά μέσα, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν», τόνισε ο αμερικανός επιτελάρχης.

Ωστόσο, σημείωσε, η ανάπτυξη εκατοντάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό έδαφος καθιστά απίθανο το ενδεχόμενο να επιτευχθεί στο εγγύς μέλλον ο στόχος του Κιέβου για απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων εδαφών.

«Αυτό -τόνισε- σημαίνει ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν, θα είναι αιματηρές και σφοδρές. Και κάποια στιγμή οι δύο πλευρές είτε θα διαπραγματευτούν μια συμφωνία είτε θα βάλουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες».

Σύμφωνα με δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Αμυνας,  Λόιντ Οστιν, στην κοινή συνέντευξη με τον στρατηγό Μίλι την Πέμπτη, η εκτιμώμενη αξία της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης προς την Ουκρανία ανέρχεται μέχρι στιγμής σε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News