280
Αποψη της κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ, η οποία βρίσκεται στην προμετωπίδα του πολέμου | Ukrainian Armed Forces/Handout via REUTERS

Κίεβο: Ρώσοι στρατιώτες αντικαθιστούν τις μονάδες της Βάγκνερ στο Μπαχμούτ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 18:11
Αποψη της κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ, η οποία βρίσκεται στην προμετωπίδα του πολέμου
|Ukrainian Armed Forces/Handout via REUTERS

Κίεβο: Ρώσοι στρατιώτες αντικαθιστούν τις μονάδες της Βάγκνερ στο Μπαχμούτ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 18:11

Η Ρωσία αντικαθιστά μονάδες της ομάδας Βάγκνερ με τακτικά στρατεύματα στα περίχωρα του Μπαχμούτ αλλά οι μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης παραμένουν εντός της κατεστραμμένης πόλης, ανέφερε σε σχετική ενημέρωσή της την Πέμπτη η υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

Οι δηλώσεις της φαίνεται να επιβεβαιώνουν, τουλάχιστον εν μέρει, την ανακοίνωση του ιδρυτή της Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ότι η οργάνωσή του έχει αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας και να παραδίδει τις θέσεις τους στον ρωσικό τακτικό στρατό, μετέδωσε το Reuters.

«Στα περίχωρα του Μπαχμούτ, ο εχθρός έχει αντικαταστήσει τις μονάδες της Βάγκνερ με δυνάμεις του τακτικού στρατού. Μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν μαχητές της Βάγκνερ», έγραψε η Μαλιάρ στην εφαρμογή Telegram.

Ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η αποχώρηση των μονάδων του είχε ξεκινήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα και πως η παράδοση των θέσεων της Βάγκνερ θα συνεχιζόταν έως την 1η Ιουνίου.

Ο Σέρχιι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο αριθμός των ρωσικών επιθέσεων στην περιοχή έχει μειωθεί τις τρεις τελευταίες ημέρες και ότι έχουν υπάρξει μόλις δύο στρατιωτικές συμπλοκές τις τελευταίες 24 ημέρες, αν και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν.

«Μπορούμε σίγουρα να επισημάνουμε μια μείωση στις επιθέσεις και πιθανόν αυτό να συνδέεται με την ανασύνταξή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε προκαλέσει βαριές απώλειες και το χρειάζονται αυτό (για να ανασυνταχθούν)», δήλωσε.

Η Μαλιάρ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία ενισχύει τις θέσεις της στις πτέρυγες του μετώπου στο Μπαχμούτ και ότι βομβαρδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ουκρανική προέλαση προς τα βόρεια και τα νότια της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα η Βάγκνερ είχε ισχυριστεί ότι είχε καταλάβει την πόλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...