761
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επιτίθεται στη ρωσική ελίτ στη διάρκεια της συνέντευξής του | YouTube

Ξεσπάθωσε ο Πριγκόζιν κατά της ρωσικής ελίτ: Στείλτε τα παιδιά σας στον πόλεμο ή θα γίνει νέα επανάσταση

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 10:35
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επιτίθεται στη ρωσική ελίτ στη διάρκεια της συνέντευξής του
|YouTube

Ξεσπάθωσε ο Πριγκόζιν κατά της ρωσικής ελίτ: Στείλτε τα παιδιά σας στον πόλεμο ή θα γίνει νέα επανάσταση

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2023, 10:35

Ο επικεφαλής της Oμάδας Βάγκνερ επιτέθηκε ξανά στη ρωσική ελίτ και προειδοποίησε ότι ο καταστροφικός πόλεμος του Κρεμλίνου στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει ξανά μια βίαιη επανάσταση στη Ρωσία.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι η οργή του ρωσικού λαού για την «παχιά, ανέμελη» ζωή των παιδιών της ελίτ σε καιρό πολέμου θα μπορούσε να οδηγήσει στην εισβολή απλών ανθρώπων οπλισμένων με «τσουγκράνες» στις βίλες τους.

«Ολα θα μπορούσαν να τελειώσουν όπως το 1917, με μια επανάσταση, όταν πρώτα ξεσηκωθούν οι στρατιώτες και μετά οι αγαπημένοι τους», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε έναν πολεμικό μπλόγκερ, αναφερόμενος στην εξέγερση κατά του τσάρου Νικολάου Β’ που έφερε στην εξουσία τον Λένιν.

Σε ένα παραλήρημα γεμάτο βρισιές, ο Πριγκόζιν κατακεραύνωσε τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, ανάμεσά τους τον συνήθη στόχο του, τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, λέγοντας ότι προστατεύουν τους δικούς τους συγγενείς για να μην υπηρετήσουν στην Ουκρανία.

«Τα παιδιά της ελίτ αλείφονται με αντιηλιακά και επιδεικνύονται στο Διαδίκτυο, ενώ τα παιδιά των απλών ανθρώπων επιστρέφουν στην πατρίδα τους μέσα σε φέρετρα, κομματιασμένα. Συνιστώ στην ελίτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας να μαζέψει τη νεολαία της και να την στείλει στον πόλεμο», είπε οργισμένος.

«Υπάρχουν τώρα δεκάδες χιλιάδες συγγενείς σκοτωμένων στρατιωτών. Θα υπάρξουν πιθανότατα εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτό δεν μπορούμε να το κρύψουμε», πρόσθεσε, καλώντας τους ρώσους στρατηγούς να στείλουν τα παιδιά τους στο μέτωπο.

Ο Πριγκόζιν έχει καταφερθεί ξανά εναντίον του Σοϊγκού, λέγοντας ότι πρέπει να πολεμήσει στις τάξεις της Ομάδας Βάγκνερ ο γαμπρός του Αλεξέι Στολιάροφ. Ο Στολιάροφ είναι παντρεμένος με την Ξένια Σοϊγκού, την κόρη του υπουργού Αμυνας. «Πώς μπορεί ο γαμπρός του Σοϊγκού να πηγαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να κουνάει τον πισινό του;», είπε ο Πριγκόζιν και κατηγόρησε επίσης την κόρη του Σοϊγκού ότι ξοδεύει παράνομα κρατικά χρήματα για να διάγει πολυτελή ζωή. Ο ρώσος υπουργός Αμυνας δεν έχει απαντήσει στον Πριγκόζιν.

Στο τελευταίο του ξέσπασμα, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι ο στόχος του Κρεμλίνου για «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αλλά έκανε το Κίεβο πανίσχυρο και διάσημο σε όλο τον πλανήτη, καθώς και τον ουκρανικό στρατό από τους ισχυρότερους στον κόσμο.

«Αν στην αρχή της ειδικής επιχείρησης είχαν περίπου 500 άρματα μάχης, τώρα έχουν 5.000. Αν τότε, 20.000 Ουκρανοί ήξεραν να πολεμήσουν, τώρα ξέρουν 400.000. Πώς τους αποστρατιωτικοποιήσαμε; Τους έχουμε στρατιωτικοποιήσει», τόνισε. «Νομίζω ότι οι Ουκρανοί σήμερα, είναι ένα από τους ισχυρότερους στρατούς. Εχουν υψηλό επίπεδο οργάνωσης, υψηλό επίπεδο προετοιμασίας, υψηλό επίπεδο κατασκοπείας, διαθέτουν διαφορετικών ειδών εξοπλισμούς και πολύ περισσότερους, χειρίζονται οποιαδήποτε συστήματα, σοβιετικά, νατοϊκά, με την ίδια επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο Αλεξέι Στολιάροφ, γαμπρός του ρώσου υπουργού Αμυνας και η σύζυγός του Ξένια Σοϊγκού στη Φοντάνα ντι Τρέβι, στη Ρώμη / Instagram

Προέτρεψε επίσης το Κρεμλίνο να εισαγάγει στρατιωτικό νόμο. «Είμαστε σε τέτοια κατάσταση που θα μπορούσαμε να χάσουμε τη Ρωσία. Πρέπει να ζήσουμε κάποια χρόνια όπως η Βόρεια Κορέα», είπε χαρακτηριστικά.

Την περασμένη εβδομάδα τρεις μαχητές της Βάγκνερ απείλησαν τον Βίκτορ Σομπόλεφ, έναν υψηλόβαθμο ρώσο βουλευτή, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τους ρώσους στρατιώτες να μην ενταχθούν στην «παράνομη» μισθοφορική ομάδα. Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η Βάγκνερ είναι εκτός νόμου.

Οι μασκοφόροι μισθοφόροι απάντησαν στον Σομπόλεφ μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Ιντερνετ, ότι αν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο, θα έρθουν στην Κόκκινη Πλατεία «και θα σε γ…με». Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βίντεο είχε την έγκριση του επικεφαλής της Βάγκνερ.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει κανένα από τα ξεσπάσματα του Πριγκόζιν, κάτι που οδηγεί τους αναλυτές στην εκτίμηση ότι γίνονται με τις ευλογίες του Βλαντίμιρ Πούτιν που βάζει «μπροστά» τον συνεργάτη του για να μεταφέρει σκληρά μηνύματα σε υπουργούς και στην ελίτ.

Ομως, ο Πούτιν δεν μπορεί να αγνοεί όσα λέει ο Πριγκόζιν για πολύ καιρό ακόμα, καθώς του χρόνου είναι οι προεδρικές εκλογές και ο ρώσος πρόεδρος χρειάζεται την στήριξη των ολιγαρχών.

Ο Ιλια Πονομάρεφ, πρώην βουλευτής της ρωσικής αντιπολίτευσης και πλέον ουκρανός πολίτης, θεωρεί ότι στόχος του Πριγκόζιν είναι να αποσυρθεί από την Ουκρανία η ομάδα του και να στραφεί στην Αφρική, όπου τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα και η αποστολή της ευκολότερη, καθώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ισχυρό και πάνοπλο στρατό.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πριγκόζιν είπε ότι οι νεκροί της Βάγκνερ είναι δεκάδες χιλιάδες, από τους οποίους οι 20.000 στη μάχη για το Μπαχμούτ, ενώ συνολικά, στις τάξεις της έχουν καταταγεί 50.000 άνδρες μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών της Βάγκνερ σε 30.000.

Τέλος, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι στη ζωή του δεσπόζει η αγάπη του για την πατρίδα και το να υπηρετεί τον Πούτιν. Το προσωνύμιό του «ο σεφ του Πούτιν» είναι χαζό, είπε, διότι δεν ξέρει να μαγειρεύει, και προτιμά το «χασάπης του Πούτιν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...