745
Η Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας -πλην του ζεύγους Χάρι - Μέγκαν και του πρίγκηπα Αντριου- στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ | REUTERS/Hannah McKay

Αποθεώθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 16:00
Η Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας -πλην του ζεύγους Χάρι - Μέγκαν και του πρίγκηπα Αντριου- στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ
|REUTERS/Hannah McKay

Αποθεώθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 16:00

Ξεκίνησαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 ετών της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο γιορτάζεται με λαμπρότητα και μια μεγάλη παρέλαση στο Λονδίνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίσθηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα ανάκτορα στο Λονδίνο. Η 96χρονη βασίλισσα, ντυμένη μ’ ένα σύνολο χρώματος γαλάζιου, στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σ’ ένα μπαστούνι. Συνοδευόταν από τον δούκα του Κεντ, τον εξάδελφό της, πρίγκηπα Εντουαρντ που είναι συνταγματάρχης του σώματος των Scots Guards, της Σκωτσέζικης Φρουράς, ενός από τα επίλεκτα συντάγματα της βρετανικής βασιλικής φρουράς.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Κεντ, πρίγκηπας Εντουαρντ στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ | Chris Jackson/Pool via REUTERS

Η βασίλισσα εμφανίστηκε και πάλι στον εξώστη λίγο αργότερα για μια υπερπτήση αεροπλάνων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, της RAF, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν επίσημα καθήκοντα και από τα παιδιά τους.

Τα αεροπλάνα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, της RAF πήραν μέρος στον εορτασμό με μία υπερπτήση πάνω από το Λονδίνο | REUTERS/Tom Nicholson

Τα δισέγγονα της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ο πρίγκηπας Τζορτζ και ο πρίγκηπας Λούις έκλεψαν, κυριολεκτικά, την παράσταση με τα σκέρτσα τους.

Ο πρίγκηπας Γουίλιαμ της Βρετανίας και η Κέιτ, δούκισσα του Κέιμπριτζ, μαζί με την πριγκίπισσα Σάρλοτ, τον πρίγκιπα Τζορτζ και τον πρίγκιπα Λούις | REUTERS/Hannah McKay

Ειδικά, ο 4χρονος πρίγκιπας Λούις, το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ ήταν εκείνος που ξετρέλανε τους Βρετανούς, είτε κάνοντας γκριμάτσες, είτε καλύπτοντας τ’ αυτιά του για να μην τον ξεκουφάνουν τα αεροπλάνα που πετούσαν από πάνω.

REUTERS/Hannah McKay TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Λούις φορώντας τα «ναυτικά» του, στεκόταν όρθιος ανάμεσα στην 96χρονη προγιαγιά του και τη μητέρα του, Κέιτ, πλάι στα μεγαλύτερα αδέλφια του, τη Σαρλότ, 7 ετών και τον Τζορτζ, 8 και δεν είχε στιγμή ησυχίας : ακουμπούσε με τους αγκώνες στο κιγκλίδωμα, εμφανώς βαριεστημένος, έδειχνε με το δάχτυλο τα αεροπλάνα, έγερνε στο πλάι, κρατούσε τα αυτιά του, με ορθάνοιχτο το στόμα, αποσπώντας ένα χαμόγελο από την πολύ σοβαρή προγιαγιά. Η μητέρα του έσκυψε πολλές φορές για του πει «δυο λογάκια» στο αυτί.

Paul Grover/Pool via REUTERS

Νωρίτερα, τα παιδιά είχαν και πάλι κλέψει την παράσταση καθώς περνούσαν από τη Μολ, τη λεωφόρο που οδηγεί στα ανάκτορα, με μια άμαξα όπου επέβαιναν επίσης η Κέιτ και η Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου πρίγκιπα Καρόλου. Η Σαρλότ μάλιστα κράτησε το χέρι του Λούι για να σταματήσει ο μικρός να χαιρετά με ενθουσιασμό το πλήθος.

Daniel Leal/Pool via REUTERS

Οι εικόνες αυτές αναμένεται ότι θα ενισχύσουν την πολύ θετική εικόνα της «ιδανικής οικογένειας» που προβάλλουν ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ. Ο Ουίλιαμ, που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 40, είναι το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, πίσω από τη βασίλισσα, με ποσοστό 66%, ακολουθεί η Κέιτ με 60% –την οποία εξυμνούν με κάθε ευκαιρία τα ταμπλόιντ– ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος βρίσκεται μόλις στο 50%. Το ζεύγος πιστεύεται ότι ενσαρκώνει πλέον το μέλλον της μοναρχίας.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τις εκδηλώσεις, REUTERS/Dylan Martinez
Ο πρίγκηπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Αννα παρελαύνουν πάνω στα άλογα, REUTERS/Henry Nicholls

 

Paul Ellis/Pool via REUTERS
Matt Dunham/Pool via REUTERS
Και το ιππικό του Λονδίνου τίμησε την βασίλισσα Ελισάβετ, Paul Ellis/Pool via REUTERS
REUTERS/John Sibley
REUTERS/Kevin Coombs

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, προκειμένου να τιμήσουν την 96χρονη βασίλισσα που παραμένει στον θρόνο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ό,τι όλοι οι προκάτοχοί της.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 ετών της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...