366
Η Ελισάβετ επισκέφθηκε την ανθοκομική έκθεση στο Τσέλσι, στις 23 Μαΐου | Paul Grover/Pool via REUTERS

Το «ευχαριστώ» της Ελισάβετ για τους εορτασμούς των 70 χρόνων της στον θρόνο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 11:18
Η Ελισάβετ επισκέφθηκε την ανθοκομική έκθεση στο Τσέλσι, στις 23 Μαΐου
|Paul Grover/Pool via REUTERS

Το «ευχαριστώ» της Ελισάβετ για τους εορτασμούς των 70 χρόνων της στον θρόνο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2022, 11:18

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχαρίστησε όσους λαμβάνουν μέρος στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, πριν από τη σημερινή έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων και των δημόσιων αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, αναμένεται να λάβουν μέρος στους εορτασμούς που αρχίζουν την Πέμπτη, προκειμένου να τιμήσουν την 96χρονη βασίλισσα που παραμένει στον θρόνο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ό,τι όλοι οι προκάτοχοί της.

«Ευχαριστώ τον καθέναν από εσάς που είχε συμμετοχή για τη συγκέντρωση των κοινοτήτων, των οικογενειών, των γειτόνων και των φίλων για να τιμήσουν την επέτειο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Κοινοπολιτεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελισάβετ.

«Συνεχίζω να εμπνέομαι από την καλή θέληση που δείξατε σε μένα και ελπίζω ότι οι επόμενες ημέρες θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για να στοχαστούμε όλα αυτά που επιτεύχθηκαν κατά τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς βλέπουμε το μέλλον με εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό».

Λόγω των δυσκολιών από την προχωρημένη ηλικία της και των πρόσφατων ζητημάτων «επεισοδιακής κινητικότητας» που την ανάγκασαν να ακυρώσει αρκετές από τις δημόσιες υποχρεώσεις της, η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις ενδέχεται να είναι περιορισμένη.

Οι εορτασμοί αρχίζουν με τη στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Colour» στο κεντρικό Λονδίνο και για πρώτη φορά, η Ελισάβετ θα δεχτεί την απόδοση τιμών από 1.500 στρατιώτες και αξιωματικούς μπροστά από τον εξώστη του Μπάκιγχαμ.

Αλλα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του γιου της και διαδόχου, 73χρονου πρίγκιπα Καρόλου και του μεγαλύτερου γιου του, του 39χρονου Γουίλιαμ, θα λάβουν μέρος σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις για λογαριασμό της βασίλισσας, ενώ μεγάλη προσοχή θα δοθεί και σε όσους απουσιάσουν από τους εορτασμούς.

Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας, ο 62χρονος πρίγκιπας Αντριου, δεν θα παρευρεθεί στις τιμητικές εκδηλώσεις, καθώς έχει χάσει τα προνόμιά του μετά τον εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, που τον είχε κατηγορήσει για βιασμό.

Ο εγγονός της βασίλισσας, πρίγκιπας Χάρι, που τώρα ζει στο Λος Αντζελες με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, επίσης θα απουσιάσει από τη σύναξη της βασιλικής οικογένειας στον εξώστη του παλατιού, η οποία θα παρακολουθήσει τη διέλευση σύγχρονων και παλαιότερων αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) μετά την παρέλαση. Ο Χάρι έχει παραδώσει και αυτός τα βασιλικά του προνόμια μετά τη φυγή του από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...