493
O Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, όπου ανακοίνωσε την πώληση του Παναθηναϊκού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Απόφαση-σοκ από τον Γιαννακόπουλο: Πωλείται ο Παναθηναϊκός έναντι 25 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 14:22
O Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, όπου ανακοίνωσε την πώληση του Παναθηναϊκού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Απόφαση-σοκ από τον Γιαννακόπουλο: Πωλείται ο Παναθηναϊκός έναντι 25 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 14:22

Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τον Παναθηναϊκό περιέγραψε την Τρίτη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό».

Ακόμα και για τα δεδομένα ενός παρορμητικού ανθρώπου και εκρηκτικού χαρακτήρα, αυτή η ανακοίνωση συνιστά μείζον γεγονός για τα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Αυτή η φράση του κ. Γιαννακόπουλου, γιου του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου που μαζί με τον αδελφό του Θανάση αναμόρφωσαν τον Παναθηναϊκό και τον έκαναν μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ –με έξι πρωταθλήματα Ευρώπης– αρκεί για να περιγράψει το οριακό της κατάστασης.

«Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος».

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός».

«Αν προχωρήσει η Παναθηναϊκή Πολιτεία, με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη δεν θα νιώθω ότι πήγε χαμένος ο χρόνος. Αν δεν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, και υπάρχει μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ορίζοντα, δεν θα σκεφτώ κάτι. Θα είναι ιστορικό λάθος να προχωρήσει ο Βοτανικός μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν είναι να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας φτιαχτεί στη Λεωφόρο. Όλα πρέπει να είναι μαζί, να υπάρχει μια περιοχή που θα σφύζει από πράσινο, θα είναι γεμάτη από Παναθηναϊκό».

Ο κ. Γιαννακόπουλος ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρηση της οικογένειας από τον σύλλογο καθώς όπως κατήγγειλε βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον, τόσο από άποψη επενδύσεων όσο και στη Eurolegue.

Τι σημαίνει αυτό;

Ο ίδιος έδωσε μια τάξη μεγέθους.

«Λίγες ημέρες πριν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα ποσά που έβαλε η οικογένειά μου μέχρι το 2012. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ, σε αυτά προσθέστε όσα μπήκαν στην πολυμετοχικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News