242
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του επικεφαλής της διαδήλωσης | Twitter

Ο Αντετοκούνμπο στους δρόμους του Μιλγουόκι για τον Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2020, 12:10
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του επικεφαλής της διαδήλωσης
|Twitter

Ο Αντετοκούνμπο στους δρόμους του Μιλγουόκι για τον Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2020, 12:10

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στους δρόμους του Μιλγουόκι, μαζί με τον αδελφό του και συμπαίκτες του από τους Μιλγουόκι Μπακς, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, φορώντας μπλούζα με το σύνθημα «Ι can’t breathe».

Ο έλληνας αθλητής πήρε το μεγάφωνο και μίλησε στους συγκεντρωμένους:

«Αυτή είναι η πόλη μας. Εχουμε ευθύνη να βγούμε και να τη στηρίξουμε. Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και αυτό θα κάνουμε. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους. Πώς θα νιώσουν τα παιδιά μου, όταν μετά από χρόνια, δουν όλους όσους έχουν πεθάνει από τον ρατσισμό; Θα έχουν μίσος στην καρδιά τους και δεν το θέλω αυτό. Δεν έχει σημασία το χρώμα, είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν το κάνουμε αυτό για δημοσιότητα, δεν με νοιάζει, απλά σας αγαπώ και θέλω να δείτε ότι είμαι εδώ μαζί σας».

Μαζί με τους συμπαίκτες του, ο «Greek Freak» μοίρασε νερά στον κόσμο που έκανε πορεία, ενώ οι Bucks έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι επικεφαλής πορείας και την Κυριακή, με κεντρικό αίτημα την κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτή την κινητοποίηση αναμένεται να δώσουν το παρών παίκτες, προπονητές, η διοίκηση και εργαζόμενοι στην ομάδα.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τονίσει ότι είναι ώρα για αλλαγή, με ανάρτησή του στα social media. «Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή», είχε γράψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...