256
Η Bayer θα παράγει το αντικορονοϊκό mRNA εμβόλιο της επίσης γερμανικής CureVac | Bayer

Από την Bayer το εμβόλιο της Curevac

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 21:24
Η Bayer θα παράγει το αντικορονοϊκό mRNA εμβόλιο της επίσης γερμανικής CureVac
|Bayer

Από την Bayer το εμβόλιο της Curevac

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 21:24

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer θα παραγάγει το εμβόλιο της Curevac, όπως ανακοίνωσε ο CEO της πρώτης τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το επιστέγασμα της συμφωνίας που συνήψαν οι δύο εταιρείες τον περασμένο μήνα και η οποία αφορά την υποβοήθηση της ανάπτυξης ακόμη ενός κορονοϊκού εμβολίου τύπου mRNA, το οποίο βρίσκεται στην τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τον CEO Στέφαν Ούλριχ, παραγωγικός στόχος των συμβαλλομένων πλευρών είναι τα 160 εκατομμύρια δόσεις εντός δωδεκαμήνου. Η CureVac είναι γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας και η Bayer η γνωστή σε όλον τον κόσμο φαρμακευτική φίρμα.

Οσα ο CEO της Bayer ανακοίνωσε ήταν γνωστά στη γερμανική κυβέρνηση και είχαν τη συγκατάθεσή της, αφού στη σχετική συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Βερολίνο, δίπλα στον Ούλριχ στάθηκε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γιένς Σπαν και άλλοι επίσημοι παράγοντες.

Τον πολλαπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας των εταιρειών επιβάλλει το φαινόμενο των κορονοϊκού μεταλλάξεων τόνισαν όλοι οι αρμόδιοι που μίλησαν. Τα εμβόλια πρέπει να αυξηθούν σε αριθμό. «Αν και δεν είχαμε παραγάγει εμβόλια κατά  παρελθόν, πλέον διαθέτουμε ικανή εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων βιοτεχνολογίας», είπε ο CEO, «ώστε να παρασκευάσουμε το εμβόλιο που βασίζεται στο mRNA της CureVac.

»Και για το 2022 σκοπεύουμε να προσθέσουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, επεκτείνοντας περαιτέρω το δίκτυο εφοδιασμού. Το πρώτο εμπορικό προϊόν ενδέχεται να είναι ήδη διαθέσιμο έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Η CureVac, το εμβόλιο της οποίας θα βγάλει από τη γραμμή παραγωγής η Bayer, από τον περασμένο Νοέμβριο έχει συνάψει σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία προβλέπει την αρχική αγορά 225 εκατομμυρίων δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών-μελών της Ενωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...