237
|

Απηλλάγη ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 12:49

Απηλλάγη ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 12:49

Απηλλάγη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων – σε μία ακόμη ανατροπή λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα.

Σε πρώτο βαθμό (εδώ) ο κ. Γεωργιάδης είχε κριθεί ένοχος για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί  συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ (σ.σ. συγκεκριμένα για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών, για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση 28 μήνες).

«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως είναι υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά Γεωργιάδη.

Λίγο αργότερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή.

«Κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ»

«Με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε – με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος», επέμεινε σε δήλωση του ο Νίκος Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει:

«Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...