306
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε «όχι» στις φωνές του λαϊκισμού για Μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά | INTIMEnews

«Καρφί» Ντόρας: Στηρίζουμε την πολιτική Μητσοτάκη χωρίς λαϊκίστικες προσεγγίσεις

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 12:27
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε «όχι» στις φωνές του λαϊκισμού για Μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά
|INTIMEnews

«Καρφί» Ντόρας: Στηρίζουμε την πολιτική Μητσοτάκη χωρίς λαϊκίστικες προσεγγίσεις

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 12:27

Τη στήριξή της στην πολιτική που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα φλέγοντα θέματα (Μεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά και εξωτερική πολιτική, οικονομία) εξέφρασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

«Στηρίζουμε την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη με σοβαρότητα, ευθύτητα και όχι λαϊκίστικες προσεγγίσεις.», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, προς απάντηση όσων -συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (εδώ)- ζητούν επιθετικότερη στάση έναντι της Τουρκίας και των μεταναστευτικών ροών.

Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, η κυρία Μπακογιάννη εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την πολιτική της για πολύ καιρό ακόμα. «Τα παίζει όλα για όλα, με Αμερικανούς, Ρώσους, Συρία και Κούρδους, Αίγυπτο, Ελλάδα. Αυτό δεν είναι βιώσιμο», είπε.

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε πως το ΝΑΤΟ έχει καλυφθεί πίσω από την πολιτική αδράνειας, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι «έχουμε την Τουρκία, ένα μέλος του ΝΑΤΟ, που παραβιάζει κατηγορηματικά τις αρχές του στην Συρία, και κάνει συμφωνίες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Οσο για το τι μπορεί να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, η κυρία Μπακογιάννη θέλησε να επισημάνει πως «οι  Ευρωπαίοι είμαστε πολύ πιο δυνατοί απ’ ό,τι δείχνουμε. Και η λογική της αφωνίας δεν λειτουργεί με τον Ερντογάν. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει την δύναμη της», καθώς όπως εκτίμησε, «σε περίπτωση μείωσης των οικονομικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, το μεγαλύτερο τίμημα θα το έχει η Τουρκία, όχι η Ευρώπη».

Στην αναφορά της στο Μεταναστευτικό, τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ειδική αναφορά στην κυβερνητική εξαγγελία για τα προ-αναχωρησιακά κέντρα, στα οποία θα εισέρχονται άτομα που θα επιστρέφονται στις χώρες τους.

«Αυτοί που θα έχουν δικαίωμα σε άσυλο, θα είναι σε ανοιχτά κέντρα, και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως άλλη πρόταση δεν τέθηκε στο συνέδριο της ΝΔ.

Οπως έκανε εξάλλου γνωστό, η ίδια πρότεινε στον ευρωπαίο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά να εκπαιδευτεί στη Ροδόπη το νέο προσωπικό της Frontex.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...