293
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τον απερχόμενο (αριστερά) και τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Απερχόμενος αρχηγός ΕΛΑΣ: «Θα θέλαμε να είχαμε κάνει περισσότερα»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 13:53
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τον απερχόμενο (αριστερά) και τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Απερχόμενος αρχηγός ΕΛΑΣ: «Θα θέλαμε να είχαμε κάνει περισσότερα»

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 13:53

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του αρχηγού της ΕΛΑΣ στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.

Λόγω πένθους η τελετή δεν είχε αγήματα ή επίσημο χαρακτήρα.

Ο απερχόμενος αρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας παρέδωσε στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο κάνοντας επισημάνσεις που προκάλεσαν αίσθηση στους παρευρισκόμενους, όπως σημειώνει το «tovima.gr».

Όπως τόνισε: «Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν».

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Επιπλέον, ευχαρίστησε την πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντας του τα καθήκοντα τού αρχηγού και επισήμανε ότι «δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης, αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα».

Πρόσθεσε σε μια προσωπική αναφορά ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα». Εμφανώς συγκινημένος είπε απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό για το προσωπικό της Αστυνομίας: «Φίλε Αριστείδη να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους και τους 54.462».

Ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.

Παρέστη ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...