273
O Μπιναλί Γιλντιρίμ | Shutterstock

Απειλές Γιλντιρίμ προς ΕΕ: «Εάν ανοίγαμε τις πύλες θα είχατε τρομοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 16:31
O Μπιναλί Γιλντιρίμ
|Shutterstock

Απειλές Γιλντιρίμ προς ΕΕ: «Εάν ανοίγαμε τις πύλες θα είχατε τρομοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 16:31

Επαναφέρει τις απειλές για το Προσφυγικό η Αγκυρα. Πριν από δύο εβδομάδες ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε το λόγο από την ΕΕ ισχυριζόμενος ότι από τα τρία δισ. ευρώ που είχε υποσχεθεί να χορηγήσει στην Τουρκία, μόνο τα 850 εκατομμύρια μπήκαν στο ταμείο.

Μετά τις πιέσεις που άσκησε η ΕΕ προς την Τουρκία, από τη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα την περασμένη εβδομάδα, για την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών, η Αγκυρα άφησε να εννοηθεί ότι η τήρηση της συμφωνίας με την Ευρώπη για τις αφίξεις των προσφύγων δεν είναι δεδομένη.

Την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, επανέλαβε τις παλαιότερες απειλές Ερντογάν και τόνισε ότι αν η χώρα του σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την ΕΕ, η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα.

Υποστήριξε, δε, ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Ολο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και δεν είναι μόνο αυτά» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αν η Τουρκία δεν συγκρατούσε τα προσφυγικά κύματα, «οι πρόσφυγες θα περνούσαν στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες, αφού μαζί τους θα περνούσαν και τρομοκράτες και η Ευρώπη θα είχε πρόβλημα».

Σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο ο Γιλντιρίμ ανέφερε ακόμη: «Κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστούν από την ώρα που ξυπνάνε μέχρι την ώρα που ξαπλώνουν». Χαρακτήρισε, επίσης, υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΕ σε σχέση με την τρομοκρατία.

«Για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας» συμπλήρωσε προσδίδοντας δραματικό τόνο στο παραλήρημά του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...